Yhteystiedot

19.10.2012

Kauppatakit tytölle ja äidille

Facebookin Ompeluelämää -ryhmässä oli haaste lokakuulle:

"Jotain aivan muuta eli siirtyminen pois mukavuusalueelta.

Arvioi mikä tuntuisi vaikealle, mitä et ole tehnyt ikinä. Mitä et osaa etkä oikeestaan uskaltaisi opetellakaan mutta... Nyt on mahdollisuus haastaa itsensä ja tehdä sitä mitä et ole ikinä tehnyt. Tartu tilaisuuteen, uskon ettet ole yksin." 


Eli tavoitteena oli tehdä lokakuun aikana itselle vähintään kaksi vaikeahkoa tai suuritöistä, ennenkokeilematonta ompelusta. Paljonhan minulla on vielä niitä ompeluksia, joita en ole tehnyt, mutta kirpputorilta kankaat löydettyäni, päätin kokeilla ensimmäiseksi takkia. Tein tosin takin myös tytölleni, mutta myös itselleni. Ja vielähän tätä lokakuuta on jäljellä, joten ehtiihän sitä vielä jotain itsellenikin pyöräyttää! :) Takit leikkasin ja tytön takin ompelin Jyväskylän ompelumaratonilla, josta myöhemmin lisää...
 


Tytön takin kaavat löytyivät Ottobre 6/2011 -lehdestä ja kaavana Tinttiina (86cm). Oman takin kaavat  Suuri käsityö -lehdestä 3/2010, kaava 14 Sadetakki (koko 38). Kankaat molempiin takkeihin löytyi kirpputorilta (vanhat verhot ja pöytäliina). Vuoritin molemmat takit fleecehuovalla. Anopin kangaskätköistä löytyi lisäksi jotain ohutta liukasta kangasta, jota laitoin hihoihin, jotta pukeminen olisi helpompaa. Vuoritin siis ohjeista poiketen takit kokonaan. Ompelin päällikankaan hihojen pyöriöihin poimutuslangat, joiden avulla hihat olivat helpompi ommella paikoilleen. Muuten ompelin takit Tinttiinan ohjeiden mukaisesti. Uutena asiana minulle takkien ompelussa oli hihojen (vuorin ja päällisen) ompelu. Hihat ommeltiin "tanssiasentoon" eikä sisäkkäin. Hihoista tuli tällä tekniikalla todella siistit! Hyvät ohjeet hihojen ompeluun löytyvät täältä.Omassa takissa muutin myös taskujen muotoa, sillä pyöreät taskut eivät mielestäni sopineet tähän kankaaseen. Kankaan kohdistaminen ei onnistunut omassa takissani, koska leikkasin vahingossa ensimmäisen etukappaleen väärinpäin, joten kangas loppui kesken kohdistusta ajatellen.

Tuli kuitenkin kivat takit ja materiaalien hinnaksi alle 10€ per takki. Elämäni ensimmäiseen takkiin (tytön takki) kului aikaa kaiken kaikkiaan 10h! Oma takki tuli ommeltua jo sitten hiukka nopeammin, kun oli jo kokemusta yhden takin verran! ;)

2 kommenttia:

  1. Todella hienot takit. Teet tosi siistiä jälkeä, toisin kuin naapurin täti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööö... ei nää mun tekeleet kuule lähempää tarkastelua aina kestä! Tuntuu, että aina joutuu jotain kikkailemaan! ;)

      Poista