Yhteystiedot

25.10.2012

Juhlamekkoja


Jyväskylässä Taitokeskuksella järjestettiin Facebookin Ompeluelämää / Keski-Suomi -ryhmän kautta ompelumaraton, johon kokoontui 16 naista koneineen ompelemaan viikonlopuksi. Työtunteja kertyi yhteensä 14 ja pöytä notkui aivan upeita tekeleitä!Itse sain maratonilla aikaiseksi takin, jonka jo bloggasin aiemmin tänne. Lisäksi tein tytölle mekon, joka jäi viimeistelyä vaille. Nyt mekko on valmis ja surautin tässä kotosalla tytölle myös toisen juhlamekon.

Kankaat molempiin mekkoihin on saatu anopilta. Hän oli Thaimaassa teettänyt toisesta mekon itselleen ja toinen oli lannevaate. Punaisen mekon kaavat Ottobre 3/2012  kaava Kokeshi Doll (86cm). Mekosta tuli meidän tytsylle tosi iso, mutta ratkaisin asian lisäämällä mekkoon lannevaatteesta leikatun solmimisnauhan vyötärölle. Näin mekosta tuli suht istuva ja mennee yhdet häät ainakin! ;) Mekon sisäpuolella on viskoositrikoovuori, niin on mukavampi pitää päällä. Kangas oli todella ohutta ja näin ollen tosi vaikea ommella. Monta kertaa meinasi työ jäädä kesken, mutta nyt olen tyytyväinen, että tein loppuun asti!


Vihreä mekko on Minuuttimekko surrur- kirjasta. Pienensin 100cm kokoa ja tein ilman saumavaroja. Tämä kangas oli huomattavasti helpompi ommella. Ompelulaatikosta löytyi jotain puuvillanauhaa, jota ompelin kädenteille ja pääntielle. Pääntien nauhan jätin päistä pitkiksi, jotta niistä sai samalla mekon somimisnauhat. Kiva ja simppeli kaava. On varmasti myös helppo muunnella. Niin ja TODELLA nopea tehdä!

1 kommentti:

  1. voi, kyllä olet taitava ja tyttönen on varmasti ikionnellinen näistä ihanuuksista

    VastaaPoista