Yhteystiedot

1.10.2012

Fleecehaalari


Kylmää on ja siksipä neidille oli aika tehdä fleecehaalari!

Kaavat haalariin otin kirjasta Ompelen lapselleni, malli Raglanhihainen haalari. Tämä haalari on kokoa 2, olisi ehkä voinut olla isompikin. Toki tätä tuli vähän muunneltuakin. Lisäsin hihojen saumoihin suorat kaitaleet, koska muuten hiha olisi jäänyt todella ahtaaksi. Lahkeisiin, hihoihin ja pääntielle ompelin resorit ja lyhensin näin ollen myös kaavoja hieman. Tämä oli ensimmäinen raglanhihainen tekeleeni ja oli ihan mukava malli tehdä. Raglanhihahan on olkapään yli kaula-aukkoon ulottuva hiha. Tässä vielä kuva haalarista, josta näkee tuon hihan hyvin. 

Fleecekangas oli jäänyt yli pehmolelujen teosta. Fleece pehmolelut löydät täältä. Etuosassa 40cm:n vetoketju. Resorit kävin ostamassa paikallisesta kangaskaupasta, jossa muuten tosi kiva valikoima resoreita! Tein pitkät resorit lahkeisiin ja hihoihin ja ne ovat näissä kuvissa taitettu kaksinkerroin. Resoreita voi siis käyttää yksinkertaisenakin, jolloin haalarille saa vähän pidemmän käyttöiän. Ja sitten pääntie... AARRGH! Se ei ollutkaan järin yksinkertaista. Löysin tosi hyvät ohjeet Tosimummon blogista, mutta minulta tuo hänen neuvomansa tyyli ei sitten onnistunut. Valmiiksi kun oli pakko saada, saumuroin lopulta pääntienresorin kiinni. Päädyt jäivätkin sitten aukinaisiksi, joten siksakkailin ne umpeen eikä tullut järin kaunista jälkeä. Ei siis taaskaan onnistunut ompelukset kikkailematta!

Onneksi tämän haalarin pelastaa tuo aivan ihana applikointi, jonka tyttäremme sai synttärilahjaksi Ultsulta! Pikkaisen oli haastetta tuossa applikoinnissa, kun kokemusta ei kauhiasti ole, mutta onnistuihan se lopulta. Silitin kuvan kiinni haalariin ja silitin vielä nurjalle tukikankaankin. Sitten annoin siksakin laulaa ja lauloihan se. Kiitos Ultsu vielä kauniista kuvasta! :)

Seuraavaan haalariin siis pääntieresorin oikeaoppinen kiinnitys ja pääntienresorin oikea mitta (nyt jäi lörpättämään). Myös haalarin kokoa voisi miettiä tarkemmin niin, että siitä saisi vieläkin pitkäikäisemmän. Hihoihin lisäisin edelleen leveyttä, jotta on mukava päällä. Vetoketjun aaltoilemisen saanee aisoihin tukikankaalla, joten täytyy muistaa tämä ensi kerralla. Tämä haalari on meidän neidille juuri nyt sopiva, mutta saattaapi olla, ettei enää keväällä päälle mene.

Ja lopuksi... kuinka vaikeaa voikaan olla kuvata 1-vuotiasta!!!


3 kommenttia:

  1. Tästä tuli kyllä tosi kiva!!! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköinen! ja yhteistyö rulaa!! :)

    VastaaPoista
  3. Vau!!! Ja ne sun tekemät ihanat pipot on jo Nuutilla ahkerassa käytössä! Nooan odottaa hieman vielä että kasvaa, mutta kyllä se poika nopeeta kasvaa ;) Kaunis kiitos vielä niistä!!!

    VastaaPoista