Yhteystiedot

11.1.2013

Yöpukuja


Jes, vihdoinkin koittanut se aika, jolloin varastossa ei ole enää vaatteita odottamassa tytön kasvamista vaan saan vihdoin tehdä vaatteita neidille itse!

Tässä pari yökkäriä. Ensimmäsiä kaksiosaisia ja ovat olleet tosi kivoja käytössä. Paidan kaava Ottobre 06/2008 RILLE raglanhihainen t-paita (86cm reiluilla saumavaroilla) ja housut Ottobre 6/2012 RUUSUNPUNA legginssit (92cm ilman varoja). Kankaat kirpparilöytöjä.
Pocahontas yöppärissä kaula-aukossa ja hihansuissa resorit. Resorit kiinnitetty saumurilla ja ommeltu sitten kaksoisneulalla. Myös paidanhelma ommeltu kaksoisneulalla. Lahkeen päärmeet ommeltu ompelukoneen kaksoisoverlock -ompeleella. Kaksoisoverlockia käytetään esimerkiksi laakasaumoihin, koristeellisten päärmeitten ja nauhojen kiinnittämiseen sekä joustaviin että joustamattomiin kankaisiin.Kukallisessa yöppärissä kaula-aukkossa ja hihansuissa tuosta keltaisesta trikoosta (josta myös hihat) kantit. Kaula-aukko onnistui ihan ok, mutta hihansuuhun kaavan pituus ei riittänyt. Lisäsin pituuteen vähän ja niinpä hihoista tuli vähän lörpät. Tämä trikoo ei ollut mitään järin venyvää. Trikoo kiinnitetty saumurilla ja ommeltu kaksoisneulalla, kuten myös paidanhelma ja lahkeensuut.


Tuntuu, että nyt on ommellut jo sen verran, että uskaltaa kokeilla kaikkea uutta ja kivaa! Näissä yöppäreissä mulle uutta siis tuo kaksoisoverlock ja kanttaus trikoolla.


2 kommenttia:

  1. Ihania! Minkälainen ompelukone sulla on? Mietin että kelpaako ihan perusompelukone, vai pitääkö olla ihan kunnon saumuri että saisi vaatteet tms. ommeltua kauniisti?

    VastaaPoista
  2. Mulla on vanha husqvarna ompelukone. Muistan ommelleeni samanlaisella koulun kässätunneilla! Mulla oli uusi husqvarna, sellainen tosi peruskone, mutta musta tää vanha on parempi ja monipuolisempi. Vaihdoin siis uuden vanhaan! ;)

    Mulla on myös saumuri (husqvarna). Se on aivan huippu keksintö! Kyllähän ompelukoneellakin saa tehtyä, mutta kyllä saumuri monessa asiassa helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä. Niin ja sitten tietysti se, että jälki on siistimpää!

    VastaaPoista