Yhteystiedot

23.1.2013

Kannet neuvolakorteille


Tein neuvolakortin kannet perheelle, johon syntyi toinen lapsi. Erilaiset kannet on mielestäni hyvä tapa erottaa muuten niin samannäköiset (ja tylsät!) neuvolakortit. Kangas kirpparilta löytynyt pöytäliina, jossa samanlaista punaista ja sinistä kuviota. Tytölle siis punainen ja pojalle sininen. Punaisessa on sininen sisus ja sinisessä sisällä myös punaista.Kansien ohjeet löysin Nappikauppa Punahilkan ompeluohjeet -osiosta ja netistä sitten katselin monia muita valmiita neuvolakortin kansia. Niitä löytyy ja paljon!

Näissä kansissa on sisäpuolella siis isot taskut, johon saa laitettua esimerkiksi neuvolakortin. Toisella puolella on lisäksi pienemmät taskut, joihin mahtuu esimerkiksi KELA-kortti (ks. kuva).
*******************************************************************************

Omaan käyttöön tein sitten vähän erilaisia kansia. Mustavalkoiset ja vaaleat kukkakannet ovat omien äitiyskorttien kannet. Tein niistä hieman isommat enkä laittanut niihn lainkaan tukikangasta, koska koko muovinen neuvolasta saatu kansi menee kankaisen kannen sisälle.


Nallekuvioinen on meidän neidin neuvolakortin kansi ja jätin siitä pois kokonaan pienet taskut, koska en kokenut niiden olevan tarpeellisia. Esimerkiksi Kela-kortti meillä matkaa lompakossa.

Sinikukalliset kannet ovat taas meillä pankkitunnuksien kotipesä. Ei siis enää ärsyttävästi irrallaan roikkuvia tunnuksia, vaan kaikki samassa paikassa. Kansiahan voi siis käyttää ihan mihin itse haluaa (esimerkiksi vihot, kirjat, kalenterit, kortit jne.)!


Katso myös:

Kannet opekalenteriin
Neuvolakortinkannet

1 kommentti: