Yhteystiedot

13.11.2013

Leggingsit joustocollegesta

Hei jee, vihdoinkin saan jalkaaani jotain muuta kuin verkkareita! Olen jo pitkään miettinyt leggareiden tekoa, mutta jotenkin en vaan ole lämmennyt niille kuitenkaan riittävästi. Ompelumaratonilla tuli sitten kokeiltua erään ompelijan joustocollegesta tekemiä leggareita ja voi vitsi, kun olivat hyvät jalassa! Ei puristanut, ei sitten mistään!

Joustocollegea ostin Kestovaippakaupasta tummanharmaana (ylempi kuva) ja mustana (alempi kuva). Kaavana Ottobre 2/2011 TREVISIO -leggings koko 40. Omana lisänä kaavaan siis nuo kuminauharypytykset, kun ei ihan perusleggarit kapealla lahkeella oikein sytytä. Harmaisiin leggareihin lisätty pituutta 20 cm ja mustiin 15 cm. Lahkeiden rypytykset tehty framilloinilla harmaassa 40 cm ja mustissa 35 cm matkalta. Venytin framillonia reilusti ja ompelin pienimmällä siksakilla.

Joustocollege oli siis materiaalina minulle uusi tuttavuus ja yllätyinkin siitä, että se venyi enemmän pituus- kuin leveyssuuntaan. Siispä ajattelin vähän kokeilla ja leikkasinkin mustan kankaan oikeaan langansuuntaan ja harmaan poikittain. Ja näin vähäisellä käyttökokemuksella täytyy sanoa, että nuo "väärään suuntaan" leikatut (eli nyt jalassa enemmän leveyssuuntaan joustavat) ovat kyllä ehdottomasti mukavammat jalassa. Saas nähdä, miten käy kankaille sitten pidemmän käytön jälkeen... että venyykö, tuleeko polvipusseja jne.

Seuraillaan tilannetta! :)

4 kommenttia:

 1. Kivat rypytykset! Mullakin on suunnitelmissa JC-leggareita ja -pöksyjä. Hyvä idis tuo väärään suuntaan leikkaaminen, jään odottamaan testituloksia :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat leggarit. Minun lemppari materiaali leggareissa itselle on joustocollege. Olen tehnyt sömnadin tregginsin kaavalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä on nykyään ihan mun lempparit.

   Poista