Yhteystiedot

22.11.2013

Imetyspaitoja omaan kaappiin

No näitä imetyspaitoja taas. Mä en ymmärrä, että millä vaatteilla mä olen elänyt edellisellä imetyskerralla. Sillä yhdellä topilla ja parilla t-paidalla vai?!?? No nyt kuitenkin siis taas vähän täydennytstä omaan kaappiin.
Mustan paidan kaava Suuri käsityölehti 04/2008 Imetyspaita. Samalla kaavalla tein jo aiemmin yhden paidan (löydät sen täältä) ja siitä tuli siis ihan passeli, joten tein pari lisää. Pieniä muutoksia toki tein taas tähän paitaan. Yläosa kokoa 42 (olisi voinut ehkä olla kokoa 40) ja alaosa kokoa 40. Jätin alemman etukappaleen kokonaan pois ja lisäsin pääntielle hupun. Hupun kaava Joka tyypin kaavakirja 1 Huppari. Jatkoin hupun etureunaa niin, että se asettui imetyspaidan etureunan kanssa kohdilleen. Koska etuosa jäi edsellisessä paidassa mielestäni liian avoimeksi, lisäsin etukappalesiin leveyttä. Pidensin siis etukappaleen alareunaa 4cm ja siitä ylös kaventaen 30 cm matkalta.
Hupun vuoritin ihanalla Sokerikallolla (luomujoustocollege), jota sain Majliinalta. Kaunis kiitos sinulle! <3 Kanttasin hupun ja etuosat samaisella kallolla ja pistin vielä hihoihin resorit, jotta ei jäisi paita niin pliisuksi. Musta ohut trikoo kangas kirpputorilta.
 Tämä mustavalkoinen paita on tehty samalla kaavalla Suuri käsityölehti 04/2008 Imetyspaita. Etukappaleita tässäkin suurennettu. Lisäksi tein etukappaleiden alapuolelle mustasta trikoosta kaitaleen, koska alunperin tuo mustavalkoinen alaosa oli etukappaleisiin asti ja se näytti päälläni tosi pöllöltä. Ei tästä nyt mikään mun lempipaita tullut, mutta eiköhän tälle käyttöä löydy!
Molemmat kankaat kirpputorilta. Musta kangas sellaista paksua tosi joustavaa ja liukasta kangasta. Tosi valuva kangas, joten ei ehkä paras mahdollinen tähän paitaan eikä ainakaan tämän toisen kankaan pariksi. Mustavalkoinen kangas päinvastoin taas tosi vähän joustava.
Ja kun tuota ihanaa Sokerikalloa vielä jäi yli ja ihana kummityttöni täytti vuosia, niin surautin hänelle vielä mustalla trikoolla vuoritetun pipon. Pipon kaava Ottobre BAGGY LOOK 4/2010 koko 53cm, jonka kokonaiskorkeudesta poistin noin 5cm.Mallina meidän 2-vee tyttö, joten pipo vähän iso, mutta aika söpö!
Pari huomiota vielä kantinkääntäjästä:

-Sokerikallon kanttisuikaleen leikkasin ilmeisesti aavistuksen verran liian leveäksi ja se meinasi vähän takkuilla kääntäjässä. Jouduin vähän välillä avittamaan, että sain kantattua. Tärkeää on siis leikata oikean levyinen kanttisuikale kääntäjään (mulla 4,3mm).

-Mustavalkoisessa paidassa kanttasin kääntäjällä pääntien tuolla mustalla tosi joustavalla ja liukkaalla trikoolla ja vitsi oli vaikeaa! Ihan vaan vihjeeksi, että kannattaa todella tarkkaan seurata, ettei kangas liu'u pois paininjalan alta, koska sittenhän kantista tulee vino. Hitaasti kun surruutteli, niin kaunista jälkeä tuli.

-Olen muutamassa paidassa nyt huomannut, että kaksoisneulalla ommellessa toinen neula tekee hyppytikkiä. Nyt näitä paitoja ommellessa tuli mieleen, että hyppytikit ovat saattaneet tulla niillä kerroilla, kun kaksoisneulan molemmissa neuloissa EI OLE samanmerkkistä lankaa. Koneeni taitaa siis olla hieman kranttu... Täytyypä siis seurailla tätä tilannetta ja raportoida sitten tänne.

2 kommenttia:

  1. Wau! Olet onnistunut piristämään ensimmäistä imetyspaitaa juuri sopivalla ripauksella pääkalloja. Noilla paidoilla kelpaa lähteä minne vain! Eikö ole jännä, miten tarpeet vaihtelevat eri aikoina :) Mutta kun tarve tulee, on kiva laittaa koneet laulamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosta ylemmästä tuli ihan mun lemppari. :) Kiitos vielä tuhannesti kankaasta ja tervetuloa penkomaan sitten vastaavasti mun varastoja!

      Poista