Yhteystiedot

9.4.2013

Vuoritettu kesämekko vauvalle

No nyt alkaa jälki olla sen verran siistiä, että kehtaisi jo mummillekin näyttää nurjaa puolta!

Ristiäislahjaksi söpöläiselle tyttöselle tein siis tällaisen vuoritetun kesämekon. Olin jo ehtinyt paketoida mekon ja korin sellofaaniin, joten kuva nyt on mitä on...

Päällikangas mummilta saatua ohutta samettia ja vuori vanha keltainen puuvillaverho. Kaavat Ottobre 6/2012 PALLOHELMA koko 68.

Tällä kertaa noudatin yllättäen ohjeita ja ehkä tämä oli sitten syynä myös onnistuneeseen lopputulokseen. Tereet etu- ja takakappaleisiin leikattu keltaisesta puuvillakankaasta täysvinoon. Tere on saumaan upotettava nauha ja täysvinoon leikattu tarkoittaa, että kangas leikataan 45 asteen kulmassa langansuuntaan nähden.

Pallomainen helma saatu siten, että vuorikappaleet päällikappaleita kapeammat ja päällikappaleet poimutettu poimulangoilla sitten vuorikappaleisiin sopiviksi. Poimuttaminen poimulangoilla tapahtuu siis  kahdella poimulangalla. Löysää ylälangan kiristystä ja pidennä pistoa (4). Ompele poimutettavaan reunaan kaksi samansuuntaista ommelta, jotka ovat noin 0,5cm päästä toisistaan ja jätä pitkät langanpäät. Kangas poimutetaan vetämällä samaan aikaan molemmista alalangoista. Levitä poimutus sormin halutulle alueelle. Ompele lopuksi suoraompeleella poimulankojen välistä (muista säätää ommel normaaliksi!).

Piilovetjun tilalla käytin ihan tavallista vetskari, kun ei piilovetoketjua varastosta löytynyt.

2 kommenttia: