Yhteystiedot

2.4.2013

Punottu nahkatyyny

Vanhaan nahkanojatuolin istuiosaan on ajansaatossa tullut kuoppa, joka häiritsee siinä istumista. Sain siis tilauksen tehdä siihen tyynyn, joka olisi juuri tuon kuopan kokoinen (30x30cm). Kotoota löytyy vähän paksumpaa mustaa nahkaa ja ajattelin kokeilla, saisiko niistä jotain aikaiseksi.

Ensin ajattelin tehdä ns. tilkkutyynyn eli leikkasin paloja, joita aloin sitten ompelemaan yhteen. Hyvin meni siihen asti, kunnes piti ommella kaksi riviä tilkkupaloja yhteen. Siihen ei ompelukoneeni suostunut. Saumakohdat olivat liian paksuja, joten oli pakko keksiä uusi suunnitelma...

Varastossa on paljon kahvipusseja, joista on ollut tarkoitus tehdä vaikka mitä, mutta vieläkään en niistä ole mitään tehnyt. Ajattelin kuitenkin soveltaa kahvipussien punontaa tähän tyynyyn ja jee se onnistui! :)
Leikkasin siis ensin 5x30cm suikaleita ja aloin sitten punomaan niitä kuin kahvipusseja konsanaan. Laitoin siis ensin kuusi suikaletta (loimet) vaakasuunnassa pöydälle ja sitten pujottelin suikaleen (kude) joka toisen suikaleen alta ja joka toisen suikaleen päältä pystysuunnassa vasempaan reunaan. Kiinnitin suikaleet päistä pinneillä kiinni ompeluun asti. Tiivistin punottuja suikaleita aina jokaisen uuden suikaleen pujottamisen jälkeen, jotta päällisestä tuli mahdollisimman tiivis. Kun kaikki suikaleet olivat pujoteltu, ompelin koko hökötyksen reunasta suoraompeleella.

Mustasta puuvillakankaasta ompelin päällisen kokoisen tyynynpäällisen, jonka täytin vanulla. Asettelin kappaleet sitten päällekkäin ja ompelin ne reunoista suoraompeleella kiinni toisiinssa. Yritin vielä kantata reunat ensin puuvillakaitaleella ja sitten vielä resorilla, mutta eipä onnistunut. Siispä ei muuta kun reunoja siistimään ihan saksilla ja peukut pystyyn, että kelpaa nahkatuolin omistajalle.

Ja kelpasihan se! Tyyny on juuri kuopan kokoinen ja uppoaa siis täyttämään tehtäväänsä täydellisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti