Yhteystiedot

30.4.2013

Peppi Pitkätossu -asu
"Tässä on Peppi Pitkätossu sulahopsula heisula hopsansaa, tässäpä Peppi Pitkätossu nauraa hah hah haa..."

Hauskaa oli äidillä tätä asua tehdessä ja tytöllä tätä asua peilistä ihastellessa. :) Vappunaamiaisiin päätimme tehdä siis Peppi -asun.

Mekko jo aiemmin ompelemani joustofroteinen mekko (SK 1/2009, mekko 13 koko 92 ilman saumavaroja). Löydät mekon täältä. Housut ompelin trikoosta ja vanhasta t-paidasta, kaavana Ottobre 6/2012 RUUSUNPUNA legginssit koko 92cm. Jalassa tekemäni velour-trikoo juhlatossut, jotka löydät blogattuna täältä.

Peruukkia en löytänyt mistään kaupasta, niin tein sitten itse. Lankana Novitan Nalle, 100g. Se olikin maailman helpointa, kun ihan googlettamalla löysin hyvät ohjeet. Videon voit katsoa täältä. Tässä kuitenkin vielä lyhesti ohjeet:

1. Mittaa pää hiusrajasta niskaan (tässä peruukissa 32cm)
2. Leikkaa kaksi 7cm levyistä kangassuikaletta mittauksen mukaan (tässä peruukissa 7x32cm)
3. Tee lankakerästä vyyhti ja asettele se toisen kangassuikaleen päälle.
4. Aseta toinen kangassuikale vyyhdin päälle ja nuppineuloita kangassuikaleet ja vyyhti toisiinsa kiinni.
5. Ompele siksakilla vyyhdin päältä, samalla poistaen päällimmäine kangassuikale (sen tehtävänä on vaan pitää pakka kasassa!)
6. Leikkaa vyyhdin päät auki.

oikeapuoli
nurjapuoli

7. Asettele peruukki ensin päähän avonaisena ja letitä (tai tee muu kampaus) vasta sitten. Kiinnitys muutamalla pinnillä edestä, sivulta ja niskasta.

2 kommenttia:

  1. Hei tuo peruukkiohje on mahtava! Kuinka yksinkertaista mutta ei ikinä kuuna kullan valkeana olisi tullut itselle mieleen :)

    VastaaPoista
  2. maailman suloisin Peppi, ihana keksintö Kaisu <3

    VastaaPoista