Yhteystiedot

14.4.2015

Matkustusleikki osa V

 
Matkustamme lastemme kanssa arkipäivisin jonnekin uuteen maahan ja teemme sinä päivänä lipun lisäksi jonkin kivan askartelun, ruoan tai asian, joka liittyy kyseiseen maahan. Tutkailemme myös netistä kuvia maasta. Joka viikko tyttöjen huoneessa olevan karttaan merkitään punaisella viivalla lentoreitti. Tekemämme matkustelut löydät seuraavista linkeistä:
Matkustusleikki osa I
Matkustusleikki osa II
Matkustusleikki III
Matkustusleikki IV
Matkustusleikki V

ALANKOMAAT
tuulimylly
 Alankomaihin kulki seuraavaksi tiemme ja netistä kuvia katsoessamme lähes jokaisessa kuvassa näkyi tulppaaneita tai tuulimyllyjä. Tulppaaneja askartelimme jo Portugalin matkustuksen yhteydessä, joten otimme askartleun lähtökohdaksi tuulimyllyn. Ihan tuulimyllyä emme alkaneet askartelemaan, mutta siitä saimme idean tehdä tuulihyrrän. Netistä löytyi hyvä ohje tuulihyrrän tekoon: http://teippitarha.blogspot.fi/2014/05/pyoriva-tuulihyrra-varrella.html 

Liimasimme lahjapaperia valkoisella kopiopaperille, jotta saimme paperista hieman paksumman.Hyrrä koottu rautalangalla ja helmillä ja lopuksi kiinnitetty puutikkuun rautalangalla. Kyllä meillä juostiin kotona nämä kädessä ja ihmeteltiin niiden pyörimistä!

ITALIA
pizza
 Italiassa nautimme tietenkin pizzaa! Tarkoitus oli alunperin tehdä sitä itse, mutta aika tuli vastaan ja päätimme lopulta tilata ne paikallisesta ravintolasta. Nam!

ITÄVALTA
Sacherkakku
Tämän viikon viimeiseksi matkustuskohteeksi valikoitui Itävalta. Tutkimme jälleen netistä kuvia ja mahtavaa, kun 4-vuotias osaa jo miettiä jokaisen maan kohdalla, onko maassa paljon hiekkarantoja niinkuin Espanjassa, jossa kävimme viime vuonna (esim Kreikka), Huvikumpumaisia eli värikkäitä ja vanhoja taloja (esim. Puola) vai vuoria (esim. Norja). Sacherkakun ohjeen löydät esimerkiksi täältä.

Niin ja pakko vielä mainita, että tyttömme E tunnistaa jokaisen maan lipun, jossa olemme matkustaneet tämän leikin aikana. Äiti on aika ylpeä! :)

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten mahtava leikki!! Hauska ja hyödyllinen :) ihailen viitseliäisyyttäsi, pienellä vaivalla saa ihania matkoja ja muistoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä ihan hauska leikki! Nyt leikki ollut tauolla, mutta tyttö sai juuri synttärilahjaksi aivan mahtavan karttakirjan, joten katsotaan, jos jatkamme tätä leikkiä jossain vaiheessa. :)

      Poista