Yhteystiedot

6.4.2015

Matkustusleikki osa IV

Matkustelut jatkuivat viikon kuumeilun jälkeen. Kivaa!

Matkustamme lastemme kanssa arkipäivisin jonnekin uuteen maahan ja teemme sinä päivänä lipun lisäksi jonkin kivan askartelun, ruoan tai asian, joka liittyy kyseiseen maahan. Tutkailemme myös netistä kuvia maasta. Joka viikko tyttöjen huoneessa olevan karttaan merkitään punaisella viivalla lentoreitti. Tekemämme matkustelut löydät seuraavista linkeistä:
Matkustusleikki osa I
Matkustusleikki osa II
Matkustusleikki III
Matkustusleikki IV
Matkustusleikki V

KYPROS
moussaka
Kyprokselle matkatessani jouduin taas googlettelemaan aikalailla. Löysin sitten tietoa, että yksi Kyproksen kuuluisista herkuista on saviruukuissa kypsytettyä Moussaka. No ei me savuruukkua hankittu, mutta Moussakaa teimme ja hyvää oli! Kuva valitettavasti katosi, kun onnistuin tiputtamaan puhelimeni ja se tilttasi totaalisesti. Lisään kuvan myöhemmin.

TANSKA
H.C. Andersen

Tanskasta minulle tuli heti mieleen Pieni Merenneito -patsas ja siihen liittyen tietenkin satusetä H. C. Andersen. Niinpä rakensimme Tanskan puuhat hänen ympärilleen. Kuvia Tanskasta ja merenneitopatsaasta katselimme netistä. Kotoa löytyi minun vanha Walt Disneyn versio Keisarin uudet vaatteet -kirjasta ja joululahjaksi saadulta Kaiken maailman eläinsadut -cdltä löytyi äänisatu Ruma ankanpoikanen. Padille löytyi apps, jossa H. C. Andersenin satuja ja niihin liittyviä pelejä ja tehtäviä.

PORTUGALI
fado, kukat
Tanskasta matkasimme Portugaliin ja se oli minulle taas melko tuntematon maa. Pienen tutkiskelun jälkeen päädyimme kuuntelemaan You tubesta portugalilaista kansanmusiikkia fadoa ja lauloimme sitä tietysti myös itse! Joku lähde kertoi myös, että portugalilaiset olisivat kukkien ystäviä, joten askartelimme erilaisia kukkia.

-Tulppaanit leikattu pahvista ja toinen osa leikattu keskeltä lähes poikki, jotta toisen osan saa siihen kiinnitettyä. Alaosa wc-paperirulla, joka värjätty vesiväreillä. Hylsyn yläosaan tehtiin neljä viiltoa, johon tulppaani aseteltiin.

-Origamikukat on tehty värillisestä kopiopaperista ja liimattu kuumaliimalla grillitikkuun. Hyvät ohjeet taitteluun löydät täältä.

-Kallat on tehty pumpulipuikoista, vanulapuista ja pillistä, joka päällystetty vihreällä paperilla. Pumpulipuikon toinen pää värjättiin vesivärillä keltaiseksi ja liimattiin keskelle vanulappua. Lopuksi kukka liimattiin päällystettyyn pilliin kuumaliimalla. Tähän tarkoitukseen paremmin olisi sopinut vihreä pilli, mutta sellaista meiltä ei löytynyt.

PUOLA
Nalle Luppakorva
Puolan päivän omistimme tietenkin ihanalle nalle luppakorvalle. <3 Netistä löytyi paljon kivoja kuvia ja You tubesta myös Nalle Luppakorva -jaksoja, joita katselimme yhdessä lasten kanssa. Nostalgista!

KREIKKA
fetasalaatti
Kreikkaan matkustaessani ei tarvinnut kahta kertaa miettiä tehtävän. Fetasalaattia oli saatava tietenkin!!! Minun lisäkseni myös tyttäreni rakastaa fetasalaattia, joten sitä tehtiin aimo annos. 

SAKSA
pääsiäinen

Sain ystävältäni vinkin, että saksalainen pääsiäinen on lasten mieleen. Niinpä saksalaisesta pääsiäisestä nappasimme idean pääsiäispupuun, jonka huovutomme villasta. Villa Novitan Hahtuvaista ja pistelimme sitä huovutusneulalla. Pupu on sisältä ontto ja se piilottikin sisälleen ensin pieniä suklaamunia ja sitten kartan, jossa kerrottiin, minne pupu oli piilottanut pääsiäismunia. Ai että lapsilla oli hauskaa!!! Saksaan voidaan kuulemma mennä uudelleenkin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti