Yhteystiedot

9.4.2015

Kevättakki ja baskeri

Bongasin eräänä päivänä kirpparilta siniruudullisen villakangaspalan ja tuli heti mieleeni, että teen siitä esikoiselleni kevättakin. Takista piti alunperin tulla vähän "tyttömäisempi", mutta esikoisen valittua kaupasta siniset tennarit kengikseen, muotoutui minulle heti myös visio tästä takista.


Muistin nähneeni joskus Ottobressa kivan takin ja kaivelinkin omia lehtiäni ja löysin haluamani kaavan 6/2013 lehdestä. Kaavana HUNTSMAN vetoketjuvillatakki ja koko 110cm. Vuoritin takin ohuella harmaalla trikoolla. Helma ja hihansuut käännetty nurjalta oikealle ja tikattu peitetikkikoneella nurinperin, jotta sain reunaan "koristeompeleen". Hieman tuo vielä kaipaa harjoittelua, mutta kivaa jälkeä tekee. :) Takin etureuna ja huppu kantattu kantinkääntäjällä. Kanttaus veti hieman takki ruttuun, joten täytyy tutkiskella asetuksia. Käytin kantinkääntäjää peitetikkikoneessa.


Villakangasta jäi vielä hiukan yli, joten tein vielä takkiin sopivan baskerin. Baskerista tuli tosin aika iso eli voi olla, että menee vielä vähän korjaukseen.Baskerin kaava Ottobre 6/2008 SISSI teddybaskeri koko 52cm. Villakangas siis kirpputorilöytö muutamalla eurolla. Trikoo, resori ja vetoketju lahjoituksia mummiltani.

2 kommenttia: