Yhteystiedot

26.3.2015

Pitsilakanoista pussilakanoita

Oi vau... minusta näistä tuli aivan ihania!!!

Sain anopiltani kaksi isoa muovikassillista mieheni mummon pitsilakanoita ja tavallisia lakanoita ja ajatuksena näistä oli tehdä pussilakanoita. En jotenkin osannut ajatella valkoisia pussilakanoita lapsille, joten päätin kokeilla lakanoiden värjäämistä. Vielä pesukoneeseen väriä laittaessani mietin, olenko ihan hullu, kun tällaisia ihania perintölakanoita värjäilen, mutta päätin ottaa riskin. Ja se kannatti!

Vaaleanpunaiset pussilakanat 120x150cm, keltaiset 120x150cm ja 80x125cm sekä valkoiset 150x200cm. Kaikkien pitsien taakse ompelin lakanan värisen kaitaleen, jotta tuo pitsiosuus pääsee oikeuksiinsa eikä sieltä käytössä sitten vilku sisällä oleva peitto.

Värinä käytin Nitor -tekstiiliväriä ja väreinä ROSA ja MANDARIN. Värikartan löydät esimerkiksi täältä. Väriaineen lisäksi koneeseen laitettiin 1kg suolaa. Ohjeen mukaan värjättävää kangasta voi laittaa koneeseen 400g, jos haluaa tummemman sävyn ja 800g, jolloin tulee vaaleampi väri. Minulla esimerkiksi vaaleanpunaiset painoivat 1200g (2 x juniorikokoiseen pussilakanaan menevät lakanapalat + 3x tyynyliina) ja silti tuli näinkin "tummat" värit. Olisi siis voinut värjätä mielestäni vaikka vielä enemmänkin kankaita, jolloin vaaleampi väri ei olisi haitannut.

Veikaan, että näissä lakanoissa näkee ihania unia! :)

1 kommentti: