Yhteystiedot

9.3.2015

Matkustusleikki osa I

Kesän kynnyksellä 4 -vuotta täyttävä tyttäremme E on älyttömän kiinnostunut kartoista ja hänellä on nyt pari viikkoa huoneen ovessa ollut tämä opettaja- lehden välissä tullut Euroopan Unionin kartta. Sitä ollaan nyt koluttu ahkerasti ja satuin sitten Lasten kanssa askartelevan ideapankki -fb ryhmää selatessani huomaamaan, että joku kyseli askarteluideoita eri maihin liittyvään matkusteluleikkiin. Siitä lähti sitten idea kehitellä meille kotiin samanlainen leikki, jossa matkustellaan tällä kartalla ja aina keksitiään jotain puuhia tähän kyseiseen maahan liittyen.
 
Aloitimme matkamme koto-Suomesta ja sovimme, että jokainen arkipäivä matkustetaan kartalla johonkin uuteen maahan. Lentoreitti merkitään karttaan punaisella. Jokaisesta maasta väritetään luonnollisesti myös lippu. Tekemämme matkustelut löydät seuraavista linkeistä:
Matkustusleikki osa I
Matkustusleikki osa II
Matkustusleikki III
Matkustusleikki IV
Matkustusleikki VSUOMI 
sauna, joulupukki, muumi
Suomipäivän aloitimme ulkoilun jälkeisellä saunalla. Mikään ei kai voisi olla suomalaisempaa kuin sauna. :) Tämän jälkeen aloitimme askartelun, johon kuului luonnollisesti lipun värittämäminen. Tyttäremme osasi itse nimetä Suomeen liittyviksi asioiksi joulupukin ja muumit, joten askartelumme valikoitui sen vuoksi näihin. Muumeja väritti 1,5 -vuotias pikkusisko ja  E teki joululahjaksi saamaansa askartelua, jossa valmiiseen pohjaan liimataan pieniä neliskulmaisia neliöpaloja numeroilla määrättyihin paikkoihin.

RUOTSI
Peppi, prinsessat
Tyttäremme on armoton Peppi -fani, joten osasi Ruosiin liittyväksi asiaksi Peppi Pitkätossun. Katselimme siis Peppi -elokuvaa, jossa kuulimme samalla myös ruotsin kieltä. Seuraavaksi tutkailimme netistä Ruotsin prinsessojen kuvia ja Hesarista kuninkaan ja kuningattaren kuvia, jotka sattuivat juuri tänä päivänä olemaan vierailulla Suomessa. Lopuksi ompelimme molemmille tytöille prinsessakruunut. Ohjeet kruunuun löydät täältä.

TURKKI
tee, kebab
Ruotsista lensimme Turkkiin ja tutkailimme netistä kuvia Turkista. Tutkimme ja maistelimme muruteetä ja teimme sitten vielä tyttöjen leikkikeittiöön turkkilaista teetä. Ohjeet teepussien ja kuorien tekoon löytyy Mekkotehdas -kirjasta. Teepussit sellaista harsomaista kangasta ja kuoret samettia. Teepussien sisällä saumurisilppua. Päivälliseksi kävimme luonnollisestikin hakemassa kebabia. :)

4 kommenttia:

 1. ihan mahtava idea taas kerran, Famu tykkää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tää on ollut hauskaa! :)

   Poista
 2. Wow, ihan mahtavaa, kun sä jaksat touhuta lasten kanssa!

  VastaaPoista