Yhteystiedot

26.9.2014

Paitoja omaan kaappiin

Havahduin yhtenä päivänä siihen, ettei mulla ole oikein mitään kivoja vaatteita kaapissa. Vielä en entisissä mitoissa ole, mutta imettämisen olen lopettanut (ei siis enää imetyspaitoja!), joten mitä päälle??? Sitten tuli vielä kutsu bileisiin, joten paniikki oli valmis....
Sain joululahjaksi lahjakortin Eurokankaaseen ja kävin siellä yhtenä päivänä penkomassa palalaareja. Mukaan tarttui kivoja kankaita ja tämä liukaspintainen pallokangas yksi niistä. Kaavan tähän paitaan tein siten, että laitoin yhden kivan mallisen paidan kankaan päälle ja asettelin sen siten, että sain aikaiseksi vesiputouspäätien (kuva alla). Lisäksi lisäsin pituutta paitaan aika reilusti. Ja sitten leikkasin.

Ei tullut vielä paidasta mielestäni sellaista, kun halusin, joten ompelin vielä sivuille 20cm pitkät framillonit, jotta saisin aikaiseksi sellaista pientä ryppyä tuohon vyötärö- lantioseudulle. Tästä tuli ihan mun lemppari ja mustien leggareiden kanssa tää on musta tosi kiva. :)

***************************************
Tämä seuraavankin paidan liukas joustava kangas on sieltä samaisesta Eurokankaan palalaarista. Tälle kankaanpalalle en ole tehnyt muuta kuin taittanut kahtia ja leikannut keskelle pääntien, jonka huolittelin alavaralla. Sen jälkeen ompelin joustavalla suoraompeleella helmasta kainaloon (omalle vartalolle sopivalta etäisyydeltä!) ja jätin siis käsille tilaa. Vilpoinen ja kiva tämäkin!

******************************
Tällaisen ihanan aaltoilevan violetin trikookankaanpalan löysin paikallisesta kangaskaupasta. Se jotenkin heti visioitui mun päässäni kivaksi t-paidaksi. Kaavan otin Joka tyypin kaavakirja I IV N T-PAITA. Kopioin tästä kaavasta vain siis etu- ja takakappaleen ja sitten piirsin niihin itse hihat, jotka jatkuivat suoraan etu- ja takakappaleelle.

Pääntie huoliteltu kaksoisneulalla, hihansuut ja helma 3-lankaisella kiertopäärmeellä. Mun ensimmäinen kiertopäärmekokeilu ja on kyllä pakko sanoa, että oli helppoa kuin heinänteko ja sopi tälle kankaalle täydellisesti!
****************************************

Ja sitten pari tuunausta. Nämä kaksi alla olevaa paitaa tein raskausmahalleni. Nyt kun sitä ei enää ole, muokkasin molempia hieman nykyiseen vartalooni sopivammaksi. Eli sivuista kapeammaksi. Lisäksi rypytin vihreän paidan pääntien kuminauhalla, koska  se oli mielestäni liian suuri. Alkuperäiset paidat näet täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti