Yhteystiedot

23.9.2014

Pihlajanmarja-askartelua

Tänä vuonna onkin ollut oikein ihanan punaisia pihlajanmarjoja! Pihlaja onkin vaahteran lisäksi mun lempparipuu syksyisin!
 Poimimme tästä oman pihamme pihlajista marjoja ja teimme niistä pari kivaa askartelua sekä kotona että MLL:n perhekahvilassa. Pihlajanmarjat sopivat askarteluun sikälikin, että ne eivät ole vaarallisia lapsille. Ja makukin taitaa olla niin erikoinen, ettei niitä montaa suuhun sujahda!

*****************************************

Ensimmäiseen askarteluun tarvitset siis pihlajanmarjoja, paperia, kynän ja liimaa.
 Piirsin paperille muotoja, joiden päälle tyttäremme liimasi pihlajanmarjoja. Käytämme muuten pilttipurkkien kansia liima-alustana. Ei valu liima yli ja ne saa helposti pestyä!
 Lopuksi tyttö liimaili sitten marjoja vielä oman maun mukaan paperille. Kivaa pikkunäpertelyä! :)
Ja halusi tuo tyttö myös vesiväreillä maalata ja liimasi sitten sinnekin noita marjoja. :)

*************************************

Toiseen askarteluun tarvitset pihlajanmarjoja ja rautalankaa. Myös jonkinlaiset leikkurit on hyvä olla, jotta rautalankaa saa pätkittyä.
Sitten vaan rautalangasta kiinni ja marjoja pujottelemaan! Rautalanka kannattaa olla aika jämäkkää, ettei se taivu päästään, kuin siihen pujotetaan marjoja. Tämä voi olla pienille todella haastavaa ja me teimmekin 3-vuotiaan kanssa tätä yhdessä.
Tällä tavoin voi tehdä vaikka seinälle tai oveen laitettavia koristeita, koruja jne. Idean tähän toiseen askarteluun sain FB:n Askastele lapsen kanssa -ryhmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti