Yhteystiedot

24.1.2014

Kukallisia fleecehaalareita

Näitä haalareita tuli kaksinkappalein, kun ensimmäisen kokovalinta ei oikein osunut kohdilleen. Tarkoitus oli tehdä vähän alle vuoden ikäiselle lapselle fleecehaalari. Valitsin kaavaksi Ottobre 6/2012 NUKKUMATTI -haalarin, jonka tein koossa 80cm ilman saumanvaroja. Lapsi käyttää siis tällä hetkellä 74cm vaatteita.

No takaisinhan tuo tuli. Olin varautunut tähän ja ajattelinkin, että jos on lahjansaajalle pieni, niin otan sen meidän 6kk vauvelin käyttöön (käyttää kokoa 68cm). Mutta mitä vielä! Eihän tuo haalari mennyt meidänkään neitoselle!??! Olka-haaramitta oli niin lyhyt, että meni nipin napin vetoketju kiinni. Hihat ja lahkeet vastasivat kaiketi kokoaan, kun olivat neidille liian pitkät. No... onneksi mieleeni tuli eräs ihana vielä pienempi vauveli ja tämä sitten lähti sinne. Toivottavasti hänellä on haalarille käyttöä.

Seuraavaan haalariin otin sitten toisen kaavan. Olen joskus tehnyt tällä kaavalla meidän vanhemmalle tyttärelle fleecehaalarin. Voit kurkata sitä täältä. Kaava siis kirjasta Ompelen lapselleni, malli Raglanhihainen haalari. Tämä haalari on kokoa 2 (eli noin 80cm).

Lisäsin hihojen kaikkiin päällisaumoihin 2cm (hiha koostuu siis etu- ja takakappaleesta), koska muuten hiha olisi jäänyt todella ahtaaksi. Lahkeisiin, hihoihin ja pääntielle ompelin resorit ja lyhensin näin ollen myös kaavoja hieman. Resoreista tein pitkät (kuvassa oikealla), mutta niitä voi toki käyttää myös käännettynä (kuvassa vasemmalla).

Ja sitten jotain uutta: vetoketjusuoja! :) Tuohon ensimmäiseen haalariin se ei vielä oikein onnistunut, mutta tähän toiseen kyllä. Ohjeet löysin FBn Saumanvara -ryhmästä, jossa eräs ompelija tekee tosi hyviä kuvallisia ohjeita. Kiitos siis hänen!
Lisäksi keskityin näissä haalareissa kuvioiden kohdistuksiin ja onnistuin myös siinä! Sekä taka- että etukappaleissa kuviot osuvat kivasti kohdilleenn. Huomaan, että mulle tekee vaan vähän tiukkaa, kun menee kangasta hukkan, kun kauhiasti kohdistelee kuvioita... Mutta lopputulos on kyllä kaunis!

Fleece ostettu paikallisesta kangaskaupasta, resorit kirpputorilta ja vetoketjut Karnaluksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti