Yhteystiedot

28.1.2014

Autot- pikeemekko


Esikoisen kaverisynttäreille tuli kutsu ja lahjavinkkejä kysyessä esille tuli, että tämä synttärisankaritat on kovin tykästynyt Autot- hahmoihin. Mieleeni tuli heti aikoinaan kirpparilta ostamani punainen pikeekangas ja siihen jotenkin liitettynä tuo punainen Salama McQueen -hahmo. Ja kappas, täältä meidän citystä löytyikin yllätten Salama McQueen silitysmerkki. Suunnitelma eteni siis mainiosti!
Koskaanhan en ole pikeepaitaa tehnyt, joten tämä kaikki oli minulle kovin uutta. Pikeepaidan kaavaa en suuresta etsinnästä huolimatta löytänyt, joten päätin ottaa riskin ja tehdä mekon yläosan ihan tavallisesta kauluksellisesta t-paidasta. Tosin sekin kahdesta eri kaavasta koottu.

Mekon yläosa koostui siis kahdesta kaavasta; paitaosa Ottobre 6/2013 Pretty basic trikoopusero 104cm (pitkä- ja raglanhihainen) ja kaulukset Ottobre London kaulustrikoopaita koko 104cm. Ja kolmannesta kaavasta Ottobre 3/2013 Béisbol raglanhihainen kauluspaita katsoin sitten vähän ohjetta kokoamiseen sekä nappilistan ja kauluksen väkertämiseen. Ja väkertämistä se olikin: kelpuutin vasta kolmannen nappilistan. ;) Paidan alaosaan sitten leikkasin suorakaiteen muotoisen palan ja poimutin sen helmaksi. Mallia tähän otin yhdestä tyttöjemme pikeemekosta.

Silityskuva silitettiin molemminpuolin kiinni kankaaseen ja on kuulemma pesunkin jo käynyt läpi ja edelleen kiinni vaatteessa. En ole siis silityskuvia aiemmin käyttänyt ja mietin kovasti, olisinko vielä varmuudeksi sen tikannut kiinni, mutta en siis näin kuitenkaan tehnyt.

Punainen pikee kirpputorilta, silityskuva Alemakasiinista ja nappilistassa KAM-nepit. Nappilistassa käytetty myös tukikangasta, joka ostettu Karnaluksista.

Paljon siis uutta: pikeekankaan ompelu, kaulukset, nappilista ja tällainen kaavojen muokkaaminen. Olen lopputulokseen kovin tyytyväinen ja onnelliseksi minut teki se, että suloinen synttärisankari laittoi tämän mekon päälleen heti sen saatuaan! <3

6 kommenttia:

 1. Rohkeasti ja sinnikkäästi oot käyny uusiin juttuihin käsiksi. Lopputuloksena hyvä mieli sekä antajalle että saajalle. Hyvä kiva bra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! On kyllä kiva huomata, että on sen verran tota taitoa tässä tullut, että uskaltaa just lähteä kokeilemaan jotain uuttakin.

   Ps, Luen juuri sun blogia! ;)

   Poista
 2. Onpa nätti mekko. Tuollaista kauluksellista + nappilistallista mekkoa voisin kokeilla tehdä omallekin tyttärelle kevään tai kesän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli munkin mielestä kiva mekko. :)

   Poista
 3. Tosi persoonallinen ja hauska mekko! Tulin tänne googlettamalla pikeekangasta.Etsin pitkähihaista miehen paidan kaavaa, sellaista ei ole,joten jouduin minäkin aloittelijana yhdistelemään.Nappilista ei minulla oikein vielä onnistunut.Harjoitella täytyy. :) T Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, kun jätit viestin! Tuli hyvä mieli. :) Ei muuta kun harjoittelua vaan, ei se nappilista mullakaan ekalla onnistunut.

   Poista