Yhteystiedot

15.5.2013

Leikkiruokia I

Tyttäremme sai keittiön syntymäpäivälahjaksi ja ajattelin tehdä hänelle sinne hieman ruokatarvikkeita. Tämä osoittautuikin melkoisen koukuttavaksi hommaksi ja voi siis olla, että jatkoa seuraa jossain vaiheessa! EDIT: Lisää on tehty, ja löydät ne täältä.


Netistä löytyy paljon ohjeita ja kuvia. Hakusanoiksi googleen laitoin felt food. Tässä esimerkiksi yksi linkki, josta löytyy monia kuvallisia ohjeita:
 http://helpinglittlehands.blogspot.fi/p/felt-food-tutorials.html

Paistettu kananmuna
 Tarvikkeet: valkoinen fleece ja keltainen joustofrotee

Leikkaa ensin fleecestä  kaksi samanmuotoista kappaletta. Applikoi sitten toiseen kappaleeseen keltainen joustofroteekeltuainen. Saumuroi lopuksi fleecekappaleet yhteen reunoista valkoisilla langoilla.


Paahtoleipä
Tarvikkeet: ruskea nahka, ruskea huopakangas, paksu fleece, paksu vaalea puuvillalanka

Leikkaa nahasta ja paksusta fleecestä kaksi samanmuotoista paahtoleivän palaa (yhteensä siis 4kpl). Leikkaa ruskeasta huovasta noin 1,5cm leveää suikaletta sen verran, että se riittää paahtoleivän reunojen ympärille. Ompele huopasuikale toisesta reunasta kiinni toisen nahkapalan ympärille pykäpistoin. Asettele paksut fleecepalat leivän sisälle ja laita toinen nahkapala päälle. Ompele päällimmäinen nahkapala kiinni huopasuikaleeseen pykäpistoin.

KUVALLINEN OHJE TÄÄLLÄ


Juusto
 Tarvikkeet: keltainen huopa

Leikkaa huovasta haluamasi kokoisia ja muotoisia juustonpaloja.


Jäätelötikku
Tarvikkeet: ruskea huopa, valkoinen fleece, vanu ja  puutikku

Leikkaa ruskeasta huovasta haluamasi muotoiset kappaleet. Ompele ne nurjat puolet vastakkain sivuista kiinni ja käännä ympäri. Täytä jäätelö vanulla. Leikkaa valkoisesta fleecestä suikale ja kiinnitä se nuppineuloin jäätelön avonaiseen alaosaan. Sujauta tikku jäätelön keskelle ja ompele suoraompeleella koko alasauma kiinni (kyllä, myös puutikun ylitse!).

KUVALLINEN OHJE TÄÄLLÄ


Kurkku
Tarvikkeet: kahta erisävyistä vihreää kangasta

Leikkaa tummemmasta vihreästä kaksi isompaa ja vaaleasta vihreästä kaksi pienenmpää ympyrää. Ompele vaaleammat ympyrät kiinni isompiin ympyröihin siksakilla. Yhdistä lopuksi kappaleet toisiinsa suoraompeleella.


Tomaatti
Tarvikkeet: punainen huopa ja punainen nukkapintainen fleece

Leikkaa huovasta kaksi ympyrää ja fleecestä yksi ympyrä. Leikkaa toiseen huopakappaleeseen tomaatin sisälmyksen mukaisia aukkoja. Ompele leikattu huopakangaspala fleeceen kiinni suoraompeleella. Ompele nämä lopuksi yhteen toisen huopakappaleen kanssa ulkoreunasta.

KUVALLINEN OHJE TÄÄLLÄ


Herne
Tarvikkeet: vihreä huopa

Leikkaa huovasta soikion muotoisia kappaleita, jotka kaksikerroin taitettuna näyttävät herneiltä. Laita väliin vanua ja ompele kiinni suoraompeleella.Paprika
Tarvikkeet: punainen, vihreä ja keltainen huopa

Leikkaa huovasta paprikanmuotoisia kappaleita.Mansikka
Tarvikkeet: punainen coolmax, vihreä huopakangas

Leikkaa punaisesta coolmaxista kuvan muokaisia kappaleita. Ompele kartioksi suoralta sivulta. Täytä vanulla. Ompele aukon ympäri pistoja ja kiristä kiini. Leikkaa vihreästä huovasta lehti mansikan päälle. Ompele se kiinni muutamin pistoin.
kaava mansikkaan

KUVALLINEN OHJE TÄÄLTÄ


Karjalanpiirakka
Tarvikkeet: ruskea pimennysverhokangas, tekoturkista

Leikkaa ruskeasta kankaasta ympyrä. Ompele päistä kiinni vähän matkaa niin, että saat suorakaitaleen muotoisen tekoturkiksen piirakan sisälle. Ota pitkä lanka ja ompele ryppyjä piirakkaan samalla, kun kiinnität kankaat toisiinsa (ompele siis pistot piirakan läpi). Tyyli siis aika sama kuin oikeita karjalanpiirakoitakin tehdessä! :)


Salaatti/pinaatti
Tarvikkeet: vihreä kangaspala
Leikkaa kankaasta haluamasi muotoiset palat (2kpl) ja ompele ne siksakilla reunoista kiinni toisiinsa.


Sipuli
Tarvikkeet: valkoinen fleece

Leikkaa haluamasi muotoinen pala ja ompele beigen värisellä langalla kuviot kankaaseen.

KATSO MYÖS: Leikkiruokia II

12 kommenttia:

 1. Tosi hienoja! Mä tykkään just tuollaisesta pikkunäpertelystä. Tein joskus monta vuotta sitten sorminukkeja käsin ommellen ja vitsi se oli koukuttavaa.

  VastaaPoista
 2. Aivan huikean hienoja! En tiedä olenko koskaan kommmentoinut mihinkään blogiin: nyt kynnys ylittyi, ovat NIIIIIIIN HIENOJA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi, kiitos! Tulipas hyvä mieli. :)

   Poista
 3. Ihan huippuja! Itsekin olen värkännyt lasten leikkeihin monenmoista, esim. muffinsseja. Minusta nuo karjalanpiirakat on herkuimpia. :) Melkein pakottava tarve liittyä sun blogin vakiseuraajaksi, kun sulla on täällä kaikkea kivaa ja ammattikin on sama. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tervetuloa! :) Minustakin karjalanpiirakoista tuli aika herkkuja. Myös mansikat ovat syötävän suloisia...

   Poista
 4. Mun siskollani on samanlaisia leikkiherkkuja! Leivän päälle kasattiin iso pino erilaisilla herkuilla, kuten juustoa, tomaattia, kurkkua.. Hihi! Siskoltani löytyy myös perunoita. Söpöjä ovatkin! (Siskoni anoppi teki ne omalle lapsenlapselleen, eli siskon tytölleni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Perunat alkoivat kiinnostamaan! Mitenköhän ne on tehty???

   Poista
 5. Siis eikä!!! Ihan makeimmat leikkiruuat ikinä! Ihan mahtava idea, miten nuo mansikat on tehty! Ja entäs nuo karjalanpiirakat sitten!! Tykkään tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä ovat kyllä olleet kovassa käytössä! :)

   Poista