Yhteystiedot

23.5.2013

Collegepaitoja

Kirpparilta on löytynyt aina silloin tällöin collegekankaita ja olen niitä ostanut varastoon. Nyt niille löytyi vihdoin käyttöä, kun vaatekaapin kaikki pitkähihaiset paidat näyttivät jääneen neidille pieniksi.
************************************************************************************************

Tässä paidassa kaavana Ottobre 1/2010 Stripey&Robot trikoopaita, koko 98cm. Paidan kokoamisen ja kaula-aukon resorin kiinnittämisen jälkeen paita näytti minusta enemmän yöpaidalta kuin pitopaidalta, joten päätin kokeilla helmaa pitkää resoria, joka sitten mielestäni toikin haluttua ilmettä paitaan. Resori siis myös kirppislöytö. Isohan tuo 98cm vielä on,mutta haittaakos tuo mitään... Sekä helman että hihojen resorit voi kääntää kaksinkerroin tai käyttää niitä pitkänä esimerkiksi leggareiden kanssa. Kaula-aukon resori kiinnitetty saumurilla ja saumavarat tikattu nurjalle paidan oikealta puolelta. Helman ja hihansuiden resorien kiinnitys ihan saumurilla.

Tässä paidassa sama kaava ja koko kuin edellisessä. Resorien sijaan käytin kuitenkin iha tuota samaa collagea kuin muuallakin paidassa (kiinnitystavat kuitenkin samat). Myös applikointi on collagea. Helma tikattu kaksoisneulalla.

Tämän hupparin kaava Ottobre 1/2011 Eleven and one -huppari koko 98cm. Kaavat lyhythihaiseen huppariin, joten lisäsin hihoihin pituutta, jotta sain siitä pitkähihaisen. Ja kun tämä sitä collagea eikä trikoota (mille siis kaava tarkoitettu), niin eihän meidän neidin pää mennytkään sitten kaula-aukosta. Ei muuta kun huppu irti ja tikkasin sen kiinni niin, etteivät hupun etureunat mene päällekkäin, kuten ohjeissa neuvotaan (ohjeen mukaan noin 4cm päällekkäin) ja nyt pääkin sujahti hyvin läpi. Helma ja hihansuut tikattu kaksoisneulalla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti