Yhteystiedot

26.5.2013

Kesälaukku

Oioi... nyt liikutaan vaarallisilla vesillä. Ensimmäinen omatekemä laukku on valmis ja mä niin tykkään siitä! <3

Löysin kerran kirpparilta ihanan vähän retromaisen puuvillakankaan (taisi olla pöytäliina) enkä voinut olla ostamatta sitä. Hajuakaan ei ollut, mitä siitä tekisin, mutta arvelin sille kuitenkin joskus käyttöä löytyvän. No, päässäni on muhinut pitkään visio laukusta, jonka joskus Balilla ollessani näin ja jätin ostamatta ja se on jäänyt minua kovasti harmittamaan. Yks plus yks, yhtenä päivänä kekkasin, että tämä kangashan on kuin luotu siihen laukkuun!

Selkeä visio siis päässä, mutta toteutustapa vielä vähän hatara. Ei muuta kun google esille ja laukkuohjeita selaamaan. Ihan just samanlaista en löytänyt, mutta ohjeita selatessani käsitys laukun kokoamisesta varmistui. Ja sitten vaan kankaita leikkomaan.

Päällikangas siis se kirpparilta löytynyt ihana puuvilla ja sisäkangas itseasiassa myös kirppikseltä mukaan tarttunut musta puuvilla. Leikkasin molemmista kankaista ensin samankokoiset ympyrät. Ympyrän saa leikattua helposti siten, että kankaan taittaa ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Seuraavaksi mitataan kiinni olevasta kulmasta ympyrän säde (minulla 33cm) ja merkitään siihen apupiste. Vastaavanlaisia apupisteitä merkitään kulmasta mittaamalla niin monta, että saa helposti piirrettyä kaaren. Kangas siis leikataan nelinkerroin tätä kaarta pitkin (leikattava pala on ympyrän neljäsosan muotoinen). Avattuna on sitten kätevästi ympyrän muotoinen pala.

Sisäkankaaseen ompelin vetoketjullisen sisätaskun ja kännykkätaskun, jonka yläreunassa on kuminauha. Vetoketju myös kirpparilta.
Sitten vaan ympyrät kiinni toisiinsa saumurilla oikeat puolet vastakkain ja muistetaan jättää kääntöaukko. Laukku ympäri ja tikkaus vielä läheltä reunaa, jotta vuori pysyy omalla puolellaan ja kääntöaukko kiinni.
Seuraavaksi aloin sitten miettimään, kuinka monta napinläpeä laukkuun pitäisi tehdä, jotta laukusta tulisi toimiva. Laukun hihna siis kulkee napinläpien läpi. Avattuna hihna lyhenee ja suljettaessa sitä vastoin pitenee ja sulkee samalla laukun. Tähän laukkuun napinläpiä tuli yhteensä 20. Napinläven pituus noin 3cm. Lopuksi tein vielä 150cm pitkän ja noin 2cm leveän olkahihnan ja pujottelin sen napinlävistä. Valmis!

Katso myös muut laukut:
http://kasigntehtya.blogspot.fi/2015/01/pinkie-pie-pillerilaukku.html
 http://kasigntehtya.blogspot.fi/2013/05/kesalaukku.html
http://kasigntehtya.blogspot.fi/2012/12/rantakassi.html
http://kasigntehtya.blogspot.fi/2014/01/laukku-kaden-ja-jalanjaljilla.html
http://kasigntehtya.blogspot.fi/2015/01/ritari-mikke-laukku.html
http://kasigntehtya.blogspot.fi/2013/01/rantakassi.html

5 kommenttia:

 1. Hei, kuvitetut ohjeet olisi ihan huippu ;)
  Nimittäin aika makee laukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vitsi mua kyllä vähän harmitti, kun ei tullu otettua kuvia tekovaiheessa vaikka mielessä kävikin... Tää kun oli tällainen testi, että onnistuuko. Mutta laukku oli siis tosi helppo tehdä, joten eiköhän jonkun ihanan namukankaan kohdalle osuessa synny toinenkin tällainen laukku. Ja se sitten kuvallisten ohjeiden kera. :)

   Poista
 2. Todella hauska idea. Taidanpa kesälomalla testata. On itsellänikin muutama retroliina jemmassa. :)
  Sinulle on Tunnustun blogissani - käypä kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 3. Jos mahollista, niin tää on vielä upeempi livenä kuin kuvassa. Ja kangas on kyllä löytö!

  VastaaPoista