Yhteystiedot

23.9.2013

Viinicooleri kahvipusseista

Kauniissa vanhassa puutalossa asuva ystäväni valmistui kasvatustieteen maisteriksi ja mietin pääni puhki, mitä voisin hänelle antaa valmistujaislahjaksi. Alunperin ideana oli ommella hänelle kangaskoreja kotiin, mutta yllättäen mulla karkasi vähän mopo käsistä...
Lopputulos siis kahvipusseista ommeltu ja kirpparilta löydetyillä kankailla päällystetty viinicooleri. Ajatuksena siis, että maisteri voi siemailla viileää juomaa ihanassa puutarhassaan ja aina näin tehdessään muistella saavutustaan opintojen saralla. :)

Cooleri on tehty kaksinkertaisista kahvipusseista ja päällystetty puuvillakankaalla. Kankaat kirpputorilta.  Lisäsin kansiosan alareunaan pitsisomisteen ja leimasin kannen päälle muistotekstin leimasimella.

Cooleria on myös testattu ja se jopa pitää juoman viileänä jonkin aikaa. Laitoin jääkaappikylmän kuohuviinin cooleriin ja lämpö laski 1/2h 14 asteeseen (lähtölämpö siis 22 astetta). Neljän tunnin kuluttua lämpö oli noussut takasin 22 asteeseen. Coolerinhan voisi laittaa myös esim pakkaseen ennen käyttöä, jotta sen lähtölämpö olisi vieläkin alhaisempi ja juoma pysyisi viileämpänä pidempään.

Tässä vielä piirretyt ohjeet, kun ei tullut taaskaan kuvattua kameralla. Jospa sitä vaikka joskus tekisi itselleenkin samanlaisen!
Tee päällisistä hieman korkeammat (noin 3cm). Kun sisä- ja päälliosat ovat valmiina, ne asetetaan sisäkkäin. Taita päälliosan reunat kauniisti sisäosan puolelle ja ompele kiinni.

Ja ei muuta, kun nauttimaan viileästä juomasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti