Yhteystiedot

31.7.2015

Kesäpaitoja

Kirppikseltä ja EK:sta on käsiini tarttunut joskus pari tällaista ilmeisesti jotain viskoosisekoitekangasta ja ne hahmottuivat päähäni heti kivoina vilposina kesäpaitoina. Tuumasta toimeen siis ja aloin selailemaan kotona olevia käsityölehtiä.
Mustaan (EK:n kangas) paitaan löytyi kaava BURDA 7/2009 (joita muuten ostin kirjaston poistomyynnistä ison kasan!) 128 Blouse koko 38. Kiva malli muuten, mutta pienehkö rintavarustukseni asetti taas hieman haasteita ja jouduin muokkailemaan pääntietä aika kovasti. Pääntielle olisi kuulunut nauhat, mutta jouduin pienentämään pääntietä paljon ja kiinnitykseksi laitoin lopulta hakaset, joiden päälle ompelin koristeeksi vielä isot napit. Hihoissa ja helmassa kuminauharypytys, joka tehty ompelukoneella. Ohjeet siihen löydät esimerkiksi täältä.
Punaisen paidan kaava Suuri käsityölehti (joita myös olen hamstrannut kirppiksiltä) 5/2007 Raglanpusero A koko 38. Muokkasin paitaa hieman pääntieltä ja jätin koristepitsit pois. Hihansuissa ja pääntielle kuminauhat. Punaiset nauhat ommeltu kiinni pääntiellä olevaan kuminauhaan.

Sain siis jotain erilaista joustavien paitojeni joukkoon, jee! :) Punaisen paidan pääntie enemmän minun tyyliseni. Katsotaan, opinko käyttämään tuota mustaa ollenkaan! Ommeltavana nämä kankaat olivat ihan mukavia. Ei liian liukkaita ja peittarikin pelitti mukavasti näillä kankailla.

1 kommentti: