Yhteystiedot

10.1.2015

Pehmokirja pikkuiselle

Tapasimme ensimmäistä kertaa ihanan 5kk ikäisen lastemme pikkuserkun ja hänelle lahjaksi tein tällaisen pehmokirjan. Ostin joskus pari vuotta sitten kirpputorilta verhot, joissa seikkailee näitä autoja ja jo silloin mietin, että teen näistä joskus pehmokirjan. Nyt oli siis viimein aika toteuttaa tämä suunnitelma.
Keltainen kangas on myös vanha verho omasta kaapistani. Siniset kuvalliset kankaat leikattu siis verhoista ja ommeltu suoraompeleella silitysten jälkeen keltaiselle verhokankaalle. Sivujen välissä tilkkupeitoista ylimääräiseksi jäänyttä ohutta vanua, joka ostettu paikallisesta kangaskaupasta. Teksti kirjoitettu tekstiilitussilla.

Muutaman jujunkin ujutin kirjaan. Yhdellä sivulla auringon alle rypistetty leivinpaperia, joka rapisee  kivasti koskettaessa. Tankkauskuvan takana erillisessä pussissa on pieni kulkunen, joka kilisee heiluttaessa. Pesukuvaan ompelin narun, johon on pujotettu helmi, jota voi liikutella.

Tässä vielä muutama vinkki kirjan ompeluun:
Tee ensin kaikki kuvaompelut, tekstit yms. Huomioi myös kansilehden ja takakannen tarrakiinnitys ennen kokoamista. Aseta sitten kirjan sivut oikeat puolet vastakkain + vanu ja ompele reunoista kiinni. Jätä kääntöaukko. Käännä ja ompele kääntöaukko käsin tai koneella (itse ompelin koneella).Mallia tähän kirjaan otin lapsemme kaupasta ostetusta pehmokirjasta. Kirjan sivut pinottu ensin päällekkäin ja ommeltu sitten yhteen kahdella suoraompeleella keskeltä Kirjan suljetaan tarranauhalla varustetulla palalla.

1 kommentti: