Yhteystiedot

26.10.2014

Essukassi

Olipa kerran mies, joka täytti 40-vuotta. Ja sitten piti keksiä lahja. Miehen vaimo vinkkasi tuoreelle mökinomistajalle grillausessua ja sitten mulla kai karkasikin vähän mopo käsistä...
 
Eli tällainen essukassi sitten laitettiin tilpehööreineen pakettiin. Essun saa kätevästi tavaroineen päivineen taiteltua kassiksi, jota on helppo kuljettaa. Ideoita tähän katselin netistä ja löysinkin pari hyvää kuvaa vastaavanlaisesta.

Essu koottuu kahdesta palasta (ylä- ja alaosa). Leikkasin ne aikalailla vapaalla kädellä ja otin vähän suuntaa antavia mittoja valmiista essusta. Essun kiinnityshihnat ovat jostain vanhoista tavaroista pois leikattuja. Säätömahdollisuus sekä vyötäröllä että niskassa. Alaosan päälle ompelin suorakaiteen muotoisen palan, johon tikkasin ihan suoraompeleella neljä lokeroa (grillausvälineille). Essun keskivaiheilla pieni tasku tulitikuille ja yläosassa sitten vielä yksi vähän isompi tasku, jonne voi sujauttaa mitä haluaa. Essu taitellaan kassiksi ja kassi kiinnitetään kam- neppareilla, jotka keskellä essua (noin 1/3 kohdassa) sekä oikeassa ylä- ja alareunassa. Essun takaa paljastuu vielä yksi kiinnitysremmi, jolla saa kassiin kätevästi kantohihnan yhdistämällä sen vyöräröhihnaan.

Essu paksua puuvillaa kirpparilta, kanttaus vihreällä neuloskanttinauhalla, joka lahjoitus mummiltani ja kiinnitysremmit käytettyjä. Grillausvälineet ostettu ihan tätä varten. :)Essun taitteluohjeet:

1. Taita yläosa remmeineen alaosan päälle (essun yläosa estää tavaroita tippumasta lokeroista).
2. Taita vasen reuna 1/3 (essun takana alhaalla näkyy remmikiinnike, johon vyötäröhihna kiinnitetään).
3. Taita oikea reuna vasemman päälle ja jätä oikeanpuoleinen vyötäröhihna ulkopuolelle ja kiinnitä kam- nepparit.
4. Liitä näkyvillä olevat hihnat toisiinsa, niin saat kassille kantohihnan.

1 kommentti: