Yhteystiedot

9.11.2015

Matkustusleikki VI

Hei, me jatkettiin taas matkustelua! Tämä leikkihän sai alkunsa siitä, kun meidän nyt 4-vuotias tyttö on niin kovin kiinnostunut maiden lipuista ja kartoista. Lasten kanssa askartelevan ideapankki -fb ryhmästä bongasin sitten joskus, että joku oli tehnyt eri maihin liittyviä askarteluja. Me aloitettiin siis askartelu ja tällä hetkellä on käyty Suomi, Ruotsi, Turkki, Norja, Venäjä, Belgia, Viro, Espanja, Ranska, Romania, Kypros, Tanska, Portugali, Puola, Kreikka, Saksa, Alankomaat, Italia ja Itävalta sekä tässä postauksessa tulevat Irlanti, Iso-Britannia, Islanti ja Malta. Eli 23 maata!

Tarkoitushan on siis "matkustaa" (tällä hetkellä) kerran viikossa johonkin maahan, tutkia sieltä olevia kuvia, värittää lippu ja tehdä jokin maahan liittyvä askartelu tai askare, joka voi myös olla ruoka. Tämä on ollut huippu kiva leikki, suosittelen!

IRLANTI
Fudge, apila ja Leprechaun (menninkäinen)
Lasten isä on asunut Irlannissa, joten katselimme valokuva-albumia niiltä ajoilta. Lisäksi teimme tietenkin meidän suurta herkkua eli fudgea, nam! Netistä löysin värityskuvan, jota teki nuorempi tyttäremme ja isommalle piirsin kolmilehtisen apilan, jonka hän väritti ja leikkasi.

ISO-BRITANNIA
Big Ben, puhelinkoppi ja kaksikerroksinen bussi
Tämän maan askarteluja ei ollut vaikea keksiä! Lähes kaikissa kuvissa, joita katsoimme, näkyi Big Ben, bussit tai puhelikoppi. Pelasimme bussipeliä, jonka olemme saaneet veljeni perheeltä ja Big Ben askartelun löysin netistä. Sivusto on unohtunut, mutta muistaakseni se löytyi ihan kuvahaulla. Puhelinkoppi sovellettu itse punaisesta kartongista ja ikkunat piirretty mustalla tussilla.

ISLANTI
kalat ja tulivuori
Tämän maan askartelu oli ehkä kaikista jännin! Teimme taikinatulivuoren, joka sitten "purkautui". Harmikseni en saanut oikein hyvää videota purkauksesta, mutta ohjeet siis löysin täältä. Lisäksi askartelimme kalat, joista toiseen ohje löytyi Anna idean kiertää -blogista. Toisen kalan teki 2-vuotias, joka liimasi pienia paperinpaloja kalaansa.
MALTA
maisema, kirjosammakko
Maltalle olikin vähän vaikeampi keksiä askarteluita. Selasin moneen kertaan maltaa koskevia sivustoja ja sitten kuvia selatessani tuli ajatus maisemasta, joka aika monessa googlen kuvassa esiintyy: meri ja kalliot. Maisema tehty vahaliiduilla ja vesiväreillä. Maisemamaalauksen lisäksi teimme WC-paperihylsystä kirjosammakot, joka on ainoa sammakkolaji, jota Maltalla esiintyy. Ohje sammakkoon löytyi Pinterestistä.Sammakko maalattu vesivärein ja niitattu toisesta päästä kiinni. Silmät, kädet ja jalat kartongista.

Täältä löydät aiemmat matkustelumme:

Matkustusleikki osa I
Matkustusleikki osa II
Matkustusleikki III
Matkustusleikki IV
Matkustusleikki V

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti