Yhteystiedot

2.9.2015

Vaatteita päiväkotilaiselle

4-vuotias esikoisemme aloitti osa-aikaisen päiväkodin ja sinne piti tietenkin tehdä vähän uusia vaatteita. Housuista, mekoista ja lyhythihaisista t-paidoista on ainakin pulaa, joten tässä niitä nyt ensihätään.
Minnimekosta piti alunperin tulla pitkähihainen paita, mutta se sitten matkalla visioituikin mekoksi, joka sitten myöhemmin voi mennä tunikana. Kaava Suuri käsityö lehti 2/2010 TUTTUIFRUTTIMEKKO koko 110cm. Sekä minnikangas että tummansininen neulosmainen kangas kirpputorilta.
Leggareita tein tutulla kaavalla Ottobre 1/2014 GREEN LINES ruttuleggingsit koko 110cm rutulla ja ilman. Pallokangas EK:n palalaarista ja raitakangas saatu mummiltani. Kiinnitin ensimmäistä kertaa kuminauhan vyötärölle peitetikkikoneella ja se olikin aika kätevä tapa! Eli kuminauha ommellaan ensin renkaaksi ja sitten asetetaan käänteen sisään ja ommellaan päältä peitetikkikoneella. Eikä tietenkään ommella kuminauhan päältä vaan se jää vapaasti sinne taitteen sisälle. Lyhythihaiset t-paidat tehty Ottobren 6/2013 PRETTY BASIC kaavalla ilman röyhelöitä ja hihat lyhennetty lyhyemmiksi. Toisessa paidassa hihat jätetty hieman pidemmiksi kuin toisessa. Molemmat tuntuvat käytössä ihan kivoilta. Pidensin myös molempien paitojen pituutta, sillä molemmilla tytöillämme tuntuu olevan pitkä selkä, jolloin paidat nousevat usein ikävästi, jättäen selän paljaaksi.
Musta-valko-harmaa kuviotrikookangas kirpputorilta ja tummanharmaa joustocollege Kestovaippakaupasta.  Sydän pikeekangas EK:n palalaarista ja molemmat resorit kirpputorilta. Kanttaukset ja huolittelut tehty peitetikkikoneella (+kantinkääntäjä).

Mukavaa syksyä kaikille lukijoille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti