Yhteystiedot

26.1.2015

Autobingo

Meillä tulee jonkin verran pitkiä automatkoja ja olemme lapsille koettaneet miettiä niihin jotain mielekästä tekemistä. Tästä siis syntyi idea autobingoon. Näinkin jollain lelukutsuilla vastaavanlaisen autobingon ja teimme sitten esikoisen kanssa kotona oman bingopelin.
Toisiin pohjiin etsimme netistä liikenteeseen/matkaan liittyviä kuvia ja toisiin liikenteeseen/matkaan liittyviä viittomia. Viittomia löydät Papunetin sivuilta. Sopivia viittomia oli vaikea löytää, joten sovimme väriviittomien tarkoittavan viittoman värisiä autoja ja RUOKA viittoman tarkoittavan ruokapaikkaa (esim. ABC), SÄHKÖ viittoman tarkoittavan sähkölinjaa jne.

Kuvat tehty word- ohjelmalla taulukkoon, tulostettu ja lopuksi laminoitu. Pikkukortteihin tein lisäksi punaiset kehykset, jotta on helpompi seurata, milloin taulukko täyttyy. Näin jälkikäteen ajatellen pikkukortit olisivat voineet olla myös erivärisiä. Pikkukuvat kiinnitetään pelipohjaan sinitarralla (jokaisessa kortissa valmiiksi sinitarrat).

LOTTO
Jokainen pelaaja saa oman pelipohjan ja siihen kuuluvat pikkukortit. Aina kun matkalla näkee omassa ruudussa olevan asian, saa laittaa sen päälle siihen kuuluvan pikkukuvan. Pelin voittaa se, joka saa ruudukon ensimmäisenä täyteen.

BINGO
 Jokainen pelaaja saa oman pelipohjan ja siihen kuuluvat pikkukortit. Aina kun matkalla näkee omassa ruudussa olevan asian, saa laittaa sen päälle siihen kuuluvan pikkukuvan. Pelin voittaa se,joka saa ensimmäisenä muodostettua kuvista vaaka- pysty- tai vinorivin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti