Yhteystiedot

1.2.2014

Palapaita

Meillä on kaksi tyttöä. Kaapit täynnä aikalailla tyttökankaita. Mutta kerrankin olen ollut kaukaa viisas! Kuopuksemme syntymän kunniaksi saimme nimittäin FBn Saumanvara -ryhmältä lahjakortin Käpyselle ja sieltä kankaita tilatessani otin varuiksi myös tällaista vähän neutraalimpaa kangasta. Täältä voit kurkata muut kankaat, jotka tilasin sieltä. Tiesin sitä olevan vain 40cm, joten kaavoista kaivelin sellaisen paidan, joka koostuisi palasista Olisihan sitä toki voinut kai itsekin jonkun kaavan vaan muuttaa paloiksi. 

Kaavaksi siis valikoitui Ottobre 3/2012 Starry Print trikoopaita v-pääntiellä koko 104cm. Muutin kaavaa siten, että myös takaosa muodostui paloista, koska myöskään vihreää trikoota ei ollut tarpeeksi korkeata palaa. Pääntiestä jätin v-mallin pois.
Pääntien resorikanttauksen teinkin tällä kertaa saumurilla ja ompelin sitten päältä kaksoisneulalla. Etu- ja takakappaleiden saumakohdat (keskellä kangasta) ompelin päältä koristeompeleella. Haaveilin hunajakennosta, mutta tästä mun nykyisestä koneesta ei sitä löytynytkään, joten jouduin tyytymään tähän vähän ankeaan ompeleeseen. Ompelin kokeilun vuoksi myös hihansuut ja helman tällä samalla koristeompeleella, mutta en tee sitä toiste. Reunat jäivät mielestäni vähän ikävästi lörpölleen. Jälkeenpäin mietittynä kaksoisoverlock olisi sopinut varmaan tähän tarkoitukseen paremmin.
Hurjaa muuten, miten kamera vääristää värejä! Tämä paitahan on siis oikeasti vihreä, kuten myös nuo siniseltä näyttävät krokotiilit. ;) Krokotiilikangas siis käpyseltä, VIHREÄ trikoo kirpputorilta ja RUSKEA resori Kestovaippakaupasta.

Niin ja hei, mun ihan aviomieheni löysi netistä mulle pdf-versiona ompelukoneeni ohjeet! Olet itse yrittänyt niitä etsiä ties kuin monta kertaa tuloksetta. Nyt mulla siis vihdoin on Husqvarna Optima 190 ohjeet. :)


*******************************************************************************************************

Ja sitten vielä kaavamerkkiasiaa:

Ihmettelin kaavoja piirtäessäni, että miksi tuonne takakappaleen olalle tulee taite. Tuntien pähkäilyn jälkeen laitoin sitten kysymyksen tuonne Saumanvara -ryhmään, josta sainkin oitis vastauksen (muista siis seuraavalla kerralla heti kysyä sieltä!!!). Eli se ei suinkaan ole taite vaan olkasauma tulee paidan etupuolelle ja tuo katkoviiva takakappaleessa on siis "normaalin" olkasauman paikka. Tämä on merkitty kaavaan siksi, että sitä tarvitaan hihan kohdistukseen. Yleensähän taite on siis merkittynä katkoviivalla, kuten tuossa kuvassa näkyy KT ja helmapäärme. Ohjeissa olisi mielestäni voinut olla maininta tästä, että olkasauma tuleekin paidan etupuolelle, sillä ainakaan minä en kuvista sitä osannut tulkita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti