Yhteystiedot

15.6.2013

Etelän tuliaiset

Voi Karnaluks, mikä ihana paikka se olikaan!

KARNALUKS on siis Tallinnassa toimiva käsityötukku, jossa tuli käytyä tässä viime viikolla. Olin etukäteen miettinyt, mitä sieltä ostaisin ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä muuten olisin todennäköisesti tullut siellä hulluksi ja tehnyt miljoonittain heräteostoksia.

Mukaani tarttuivat seuraavat tuotteet (hinnat ilman veroja):

Leikkuualusta 60x45cm 9,17€
Clover pyöröleikkuri 45mm 10,61€
Revittävä tukikangas 0,9x2m 1,40€
Kaksipuolinen liimakangas 1x2m 2,56€
Silitettävä tukikangas 0,9x2m 1,16€
Kuminauha (5mm) 5m 0,52€
Kuminauha (6mm) 5m 0,54€
Framillon 20m 4,60€
Ompelukoneneula (Organ) 70-100, 10kpl 1,51€
Kaksoisneula 90/4 (Organ) 1,22€
Kaksoisneula stretch 75/4 2kpl 3,74€
Kaksoisneula Schmetz 4,0/80 1,87€
Ompelukoneneula nahka Schmetz 120 1,49€
Saumurilanka 10000m/kpl 10rll 22,90€
Saumurilanka 5000m/kpl 4rll 6,88€
Sakset 22cm ja 13cm 11,13€
Tekstiilikynä 0,64€
Vetoketjulajitelma (15-55cm) 18kpl 0,83€
Ompelulanka (Moon, Coats Astra/Dixi) 1000m/kpl 10rll 5,20€
 
Näihin siis vielä verot päälle (20%) ja ostosten summa 105,56€. Melko edullista vai mitä?!?!! Kaupanpäällisenä vielä virolainen Käsityölehti suomen kielisenä. :)

MISSÄ JA MITEN SINNE PÄÄSEE?
Karnaluksiin pääsee ilmeisesti kaikilla mahdollisilla julkisilla kulkuneuvoilla, mutta me päätimme ottaa taksin ja matka hotellilta (sataman lähellä) kesti noin 10min. Takaisin keskustaan menimme kävellen, joten ei todellakaan ole siis pitkä matka kävellenkään (ostoshetkellä menossa rv34). Kannattaa muuten aina tarkistaa ennen taksiin astumista taksin lähtö-ja kilometrihinta, sillä ne vaihtelevat. Edullinen lähtöhinta oli tällä hetkellä noin 3,5 euron luokkaa. Me taisimme ottaa kaupungin kalleimman taksin! ;)

Karnaluksin osoite on K.A. Hermanni 1c. Taksi vei suoraan oven eteen, joka sekin oli ihan hyvä, sillä mitään suuria kylttejä ei talon seinässä näy vaan KARNALUKS -nimi lukee pienellä oven vieressä muiden samassa talossa olevien firmojen kanssa. Myymälä sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja sinne vie vain portaat. Oven pielessä ovikello, jota soittamalla pääsee taivaaseen!

Vaikka mulla oli etukäteen tehty lista haluamistani tuotteista, meni meillä silti kaupassa melkein kaksi tuntia. Vaihtoehtoja on monia ja tavaraa todella paljon, joten tuotteiden etsimiseen ja vertailuun menee jonkin verran aikaa. Kassalle jonottamiseen ja maksamiseen taisi mennä lähes yhtä kauan kuin tavaroiden etsimiseen. Palvelu oli mielestäni hyvää vaikka myyjiä olikin vaikea erottaa asiakkaista. Suurin osa asiakkaista oli muuten suomalaisia!

Ja sitten...

Facebookin Viittomakieliset kädentaitajat-ryhmän kautta löysin itselleni myös vihdoin sovitusnuken! Pitkäaikainen haaveeni siis toteutui ja takapenkin turvavöissä kotiin matkaa siis Singer -kaupasta ostettu s-kokoinen siisti sovitusnukke. Voi olla, että tällä kertaa raskauskilot hupenevat vähän vauhdikkaammin, sillä niin kova himo mulla on päästä tota sovitusnukkea käyttämään!!! ;)

Eikä siinä vielä kaikki...

Etelänloma sai vielä viimeisen silauksen, kun sain mummiltani erilaisia ihania pitsejä ja nauhoja. Onneksi en alkanut Karnaluksissa näitä hypistelemään (niitäkin siellä siis oli pilvin pimein!), kun kerran nyt tällaisen kasan näitä sain. :) Tuo harmaa kangas on sellaista paksua tekokuitua, jonka välissä vanu. Saas nähdä mitä siitä syntyy.


3 kommenttia:

 1. nyt on tykötarpeita pitkäksi aikaa....sitten kun sulla on aikaa ommella...Onneksi tuo mallinukke mahtui teidän kyytiin , ettei jäänyt tuonne minun parvekkeelle kummittelemaan.
  Hyviä ostoksia kaikki noin kätevälle naiselle, hyvä

  VastaaPoista
 2. Vau - ihania ostoksia! Mäkin mietin aloitanko itse ompelemaan vaatteita ja lapsilleni/siskon tytölle.. Pitää miettiä vielä asiaa. Pitääkö olla aina saumuri? Kelpaako ihan perustavallinen ompelukone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi tämän harrastuksen aloittamista! :) Suosittelen myös saumuria. Helppo, nopea ja tekee siistiä jälkeä. Toki varmasti monet ompelevat myös pelkällä ompelukoneella. Varmasti vähän makuasia. Treffataan ja jutellaan asiasta lisää, ok?

   Poista