Yhteystiedot

5.2.2017

Nukensängyn petivaatteet


Meidän tytöillä on kova vauvanhoitobuumi ja hoidettavia vauvoja on jo kolme, joten he eivät enää mahtuneet yhteen nukensänkyyn. Niinpä tilasimme paikalliselta puusepältä (meillä tuolla kylillä liike, joka myy paikallisten valmistamia tuotteita!) nukeille kerrossängyn. Kerrossänky on todella upea ja tietenkin meidän piti sitten tyttöjen kanssa ommella nukeille uudet petivaatteet.

Päiväpeitot teimme saman kaavan mukaan kuin aiemmin tyttöjen omiin sänkyihin tekemäni tilkkuvetoketjupeitot. Vetoketjupäiväpeittoja voit kurkata täältä. Leikkasin tytöille valmiiksi tilkkuja ja saivat sitten itse sommitella ne haluamaansa järjestykseen. Taustalle laitoin vetoketjupäiväpeitoista ylijäänyttä tikkivanua. Vetoketjuja emme laittaneet vaikka tytöt olisivat kovasti sellaiset halunneet vaan sen sijaan ompelin raitakankaasta peittoihin somat reunat.
Patjat ja tyynyt tein vanhasta petarista, joka on odottanut pääsyään kierrätykseen. Leikkasin petarista oikean mittaisen palan ja saumuroin kauttaaltaan. Tyynyn tein kaksinkertaisesta petarista ja sisälle laitoin vielä pienemmän palan petaria tuomaan vähän tyynyn tuntua. Aluslakanan leikoin tyttöjen vanhasta aluslakanasta. Tyynyliina on mieheni mummon pitsilakanasta, jonka olen värjännyt vaaleanpunaiseksi. Olen tehnyt meille näistä mummon vanhoista pitsilakanoista pussilakanoita ja niitä voi kurkistaa täältä.

Peitoksi pääsi niin ikään kierrätystä odottanut jo melko kulunut ja edellistä ohuempi petari. Pussilakanaksi valikoitui kirpputorilta ostamani verhokangas. Pussilakana on alhaata auki ja jätin yläosaan myös pienet aukot, jotta peiton saa aseteltua kunnolla.

Tämän projetktin antoisin asia oli esikoiseni sanat tilkkutyötä tehdessä:

"Äiti, mä opetan sit kans mun lapsia tekemään kaikenlaista."

Niin rakas. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti