Yhteystiedot

8.6.2016

Neuloksesta huppari ja paita


Näin vähän viileämmillä säillä oli hyvä syy tehdä pari paitaa neuloksesta. Vihreän neuloksen sain syntymäpäivälahjaksi ompelevalta ystävältäni ja harmaan ostin FB-kirppiksen kautta. Samalta myyjältä ostin muuten ison pahvilaatikollisen kankaita, kun hän möi äitinsä kangasvarastoja. Melkoisia löytöjä siis tein ja pää kuhisee jo uusia ideoita! Niistä myöhemmin lisää.
Tiesin heti kankaat nähdessäni, mitä niistä meinaan tehdä. Vihreästä neuloksesta tein itselleni hupparin. Kaava Ottobre Woman 5/2014 KELOPUU vetoketjuhuppari koko 38 muutamin muutoksin. En tehnyt huppariin lainkaan taskuja enkä laittanut huppuun nauhoja. Vuoritin hupun ja poistin etukappaleen olalta pari senttiä rintarypyn poistamiseksi. Hihat ovat mielstäni melko isot, mutta en jaksanut enää alkaa niitä kaventamaan. Vetoketju paikallisesta kangaskaupasta.
 
Harmaasta neuloksesta halusin tehdä todella pelkistetyn paidan, jota voi sitten koruilla tai huiveilla mukavasti muunnella. Tämän paidan piirsin itse käyttäen apuna MIW-kaavasta muokkaamaani paitakaavaa. Muokkaamastani MIW -kaavasta siis otettu kokonaisena vain hihat. Etu- ja takakappaleiden pääntiet piirsin uudelleen, kuten myös kainaloista alaspäin ulkonevat helmat.

Hyvä fiilis, nähdä kankaista heränneet visiot valmiina versioina. Ja vielä mieluisina sellaisina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti