Yhteystiedot

15.5.2016

Frozen -synttärit

No nyt on Frozen -synttärit vietetty! :)
Talo täyttyi iloisesta naurusta ja vähän ylikierroksien aihettamasta itkustakin välillä. Olimme ajatelleet, että synttäreillä on hyvä olla paljon ohjelmaa, jotta tunnelma pysyy yllä ja homma kasassa.
Ensimmäisenä tietenkin menimme juhlapöytään. Juhlapöydässä oli monenlaista herkkua, kuten Olafin kesäherkkuja (vesimeloneja), Svenin papanoita (Suffeli puff), Olafin neniä (miniporkkanoita), Kristoffin värjättyjä jääpaloja (Carneval -keksit), Olafeja (vaahtokarkeista tehdyt lumiukot), Elsan jääjuoma (päärynämehu ja sitruunalimu + sininen elintarvikeväri) ja tietenkin Arendelin linna (jäätelökakku). Jäätelökakun idena bongasin netistä.

Olafit tein vaahtokarkeista, johon tein silmät, suun ja napit mustalla elintarvikevärillä. Pistin ensin hammastikulla reiät ja vasta sen jälkeen lisäsin mustaan väriin kostutetun hammastikun reikään. Näin väri ei päässyt leviämään vaahtokarkissa. Käsille ja hiuksille tein myös ensin reiät ja laitoin vasta sitten suolatikut niihin. Vaahtokarkit kiinnitin sulatetulla sokerilla, kuten myös sokerimassasta tehdyt nenät.

Syömisen jälkeen leikimme leikkiä, jossa Olafin nenä piti saada omalle paikalle, silmät sidottuna tietenkin. Mieheni piirsi kartongille Olafin ja irtonenän. Viime vuonna tällä samalla idealla laitoimme Peppi Pitkätossulle lettejä. Peppi -synttäreille pääset tästä.

Olaf -leikin jälkeen tarkoitus oli siirtyä kodinhoitohuoneen kautta takapihalle. Mutta kun avasimme kodinhoitohuoneen oven, vastassamme oli lunta ja jäätä, joka esti kulkumme! Lunta teimme pujottamalla lankaan pumpulipalloja ja teippasimme langat kattoon. Mietimme lasten kanssa, mitä voisimme tehdä ja keksimme, että voisimme tehdä taikasauvat kaikille, joilla taikoisimme lumen ja jään pois. Askartelimme taikasauvat ja sitten kovaan ääneen taoimme "Mene pois lumi ja jää!". Kun avasimme kodinhoitohuoneen oven uudelleen, lumi ja jää olivat kadoneet! Pääsimme siis takaovelle ja siitä pihalle, jossa meitä odotti pinjata. Pinjatan sisälle olin tehnyt jokaiselle herkkupussin, joka sisälsi rusinoita, lakun, tikkarin, purkkaa ja tarran. Pinjatan teko-ohjeet löydät täältä.


                *************************************************

Lisäksi meillä oli kopioituna erilaisia Frozenaiheisia väritys- ja puuhatehtäviä, mutta niitä ei tässä tohinassa monikaan ehtinyt tekemään. Puuhaa siis riitti ja jäi sille vapaallekin leikillekin hyvin aikaa. Meidän tytöt (ja moni muu!) olivat pukeutuneet teeman mukaisesti Elsaksi ja Annaksi. Lisää mekoista voit lukea täältä.

Lämmin kiitos kaikille pienille juhlijoille ja kiitos myös kaikista ihanista lahjoista! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti