Yhteystiedot

26.5.2014

Kivimaalausta

Eipä ole ennen tullut kokeiltua kivimaalausta, joten äitienpäivän kunniaksi päätimme tytön kanssa maalata isoäideille leppäkertut (ja papalle synttärilahjaksi ampiaisen). Väreinä käytimme ihan pullovärejä (valmisvärejä). Tällä kertaa emme käsitelleet maalattuja kiviä mitenkään, joten nähtäväksi jää, miten kestäviä värit ovat. Päivittelen tästä värien kestävyydestä tietoa myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Hauskat! Tiedän, että lapset tykkää maalata kiviä ihan hirmuisesti. Joskus olen oppilaiden kanssa maalannut pulloväreillä, mutta sitten olemme vetäneet vielä lakan päälle. Niin on ainakin kestänyt säässä kuin säässä. Omat lapseni ovat väritelleen kiviä väriliiduilla. Siitäkin tulee hauskaa jälkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Tämä oli tosiaan hauskaa puuhaa. Kiva vinkki tuo väriliiduilla värittämnen. Ihanko vahaliituja tarkoitat vai niitä sellaisia katuliituja? Meillä pihalla iso kivi ja ajattelin, että tytöt voisivat kesällä sitä värittää katuliiduilla, jos haluavat. Vesisade kun sitten vie värit mukanaan. ;)

   Poista
  2. Ei vaan ihan normivahaliiduilla tai öljypastelleilla (ne vaan sotkevat enemmän). Katuliituja ollaan käytetty asfalttiin. Mutta tasaisiin lättänäkiviin voi oikein hyvin piirtää väriliidulla tai väritellä niihin esim. raitoja. Ja puuvärejäkin taisivat lapset viime kesänä testata. Sen jälki oli vähän turhan hento. Ei oikein erottunut.

   Poista
  3. Ok. Täytyypä siis laittaa värit testiin! Hyvää kesää teille! :)

   Poista