Yhteystiedot

19.12.2013

Joulumekko


Joulumekko oli suunnitelmissa isommalle tytölle täksi jouluksi ja mummi lahjoittikin kuin tilauksesta minulle tuon ihana punaruudullisen kankaan. Visio syntyi heti tällaisesta mekosta ja mielestäni suoriuduin toteutuksestakin melko hyvin. Tosin mekko valmistui yhdessä illassa seuraavan päivän pikkujouluhin (ai miten niin jätän aina viime tippaan!) ja neiti oli jo nukkumassa, joten ihan istuvaa tästä ei tullut, kun ei saanut kokeiltua ompeluvaiheessa. Mutta toisaalta tänään pikkujouluissa lasten leikkejä seuraillessani mietin, että ehkä leikit sujuvat mukavammin, kun on vähän mekossa väljyyttä. Eli onni onnettomuudessa!

Mekon yläosa on Ompelen lapselleni - kirjasta pussihihainen puku koko 2. Lyhensin yläosaa niin, että tuli sopivan mittaiseksi suhteessa alaosaan. Hihat siis poimutettu poimulangoin. Takakappaleissa muotolaskokset olilla. Takakappaleisiin lisäsin nappilistat enkä mitenkään oikeaoppisesti varmaankaan! Mutta hyvä tuli. Eli leikkasin samasta kankaasta vain kaksi 5cm levyistä suikaletta, jotka taitoin kaksinkerroin ja saumuroin takakappaleiden keskisaumoihin kiinni. Sitten lisäsin niihin kolme mustaa KAM-nepparia.

Alaosan leveys suunnilleen kaksinkertainen yläsosaan verrattuna (yläosa 68cm). Alaosan poimutin 5cm välein noin 3cm taitteella. Hmm.. mitenköhän tuo asia pitäisi oikeasti ilmaista? Hihansuut, pääntie ja helma huoliteltu kaksoisneulalla.

Musta kangas Kestovaippakaupasta joustocollegea ja tuo punaruudullinen ihana ryppyyntymätön kangas lahja mummiltani. <3

2 kommenttia: