Yhteystiedot

14.9.2013

Kantinkääntäjä

Ompelevan työkaverini innoittamana tilasin Ebaystä Janomen nelinkertaista kanttia tekevän kantinkääntäjän kokoa 1-3/4". En ollut aiemmin koskaan kokeillut kantinkääntäjää, ainoastaan kuullut ja lukenut monia ylistystarinoita siitä. Ja....

Nyt kun olen sitä sitten kokeillut, niin olen aivan rakastunut!!! <3 Niin siistiä jälkeä ja niin pienellä vaivalla. Mun silmä lepää. :)
Tästä kuvasta näkyy teippausviritelmä (Husqvarna Optima 190). Tuo kantinkääntäjä jotenkin vain loksahti just sopivasti tuohon ompelutason (tarvikelaatikon) ja rungon reunaan, joten sitä ei tarvitse hirveästi sihtailla. Kääntäjä on siis kokonaan teipattu kiinni irroitettavaan ompelutasoon, joten kääntäjän saa helposti irroitettua ilman että teippejä tarvitsee irroittaa, jos pitää vaikka välissä ommella jotain muuta kuin kanttia.
Kanttisuikale noin 4,4cm leveää. Suikale pujotetaan metallihäkkyrän läpi ratkojan ja pinsettien avulla. Täältä löydät hyvän kuvallisen ohjeen. Kun suikale on saatu kulkemaan kääntäjän läpi, se vedetään paininjalan alle. Kun sitä vetää vähän matkaa, se asettuu oikein. Sitten vaan kantattavaa kangasta väliin ja talla pohjaan! Valmiista kantista tulee noin 1,3cm levyistä.
Tässä kuvassa vielä tuo kantinkääntäjä suhteessa paininjalkaan ja neulaan. Tämä siis vaikuttaa siihen, mihin kohtaan kanttia ommel tulee. Siirtämällä kantinkääntäjää oikealle tai vasemmalle, siirtyy myös ommel kantissa.
Ja tässä oman koneeni asetukset: ylälangan kiristys löysemmälle (4-5) ja piston pituutta pidemmäksi (4). Ja tietenkin se kaksoisneula.

JA KATSOKAA MITÄ JÄLKEÄ!!!

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!

6 kommenttia:

 1. Oi ihanaa <3 , paluuta entiseen ei taida olla. Onneksi ompeluun liittyvät rakkaudet on tehty jaettaviksi :)

  VastaaPoista
 2. Ei, ei ole. Kiitos vielä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvää jälkeä oot saanut aikaan. Pitäisköhän minunkin ostaa kantinkääntäjä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä suosittelen kääntäjän hankkimista. Niin helppoa ja niin siistiä! :)

   Poista