Yhteystiedot

4.7.2013

Vaunutuunaus

Tyttäremme sai kummitädiltään vanhat nukenrattaat, joiden päälliset olivat ulkonasäilytyksen johdosta menneet pilalle. Runko oli kuitenkin kunnossa, joten päätin yrittää tehdä niihin uudet päälliset.
Kangas löytyi vihdoin ja viimein paikallisen kangaskaupan varastomyynnistä (3€/m) ja sopi mielestäni täydellisesti vaunujen runkoon. Piirtelin vanhoista päällisistä osviittaa antavia kaavoja ja loput sitten sovelsin... Istuinosan pehmusteeksi laitoin vanhan silityslaudan paksun huovan ja alalokeron pohjaksi kirpputorilta ostamani paksuhkon kankaisen pöytätabletin.
 

Päälliset ovat irroitettavat, joten niitä voi sitten pestä tarvittaessa. Kiinnitys runkoon pujottamalla, neppareilla (on muuten ostettu pihdit ja nepit joskus Lidlistä ja toimivat ihan hyvin) ja tarroilla.

Kuomussa tarrat, istuinosa pujotettava
Kiinnitys neppareilla
Alakorin takaa neppareilla ja edestä nauhoilla
************************************************************************
Nyt on siis neidillä omat rattaat omille vauvoille ja voidaan sitten lähteä yhdessä vaunuilemaan, kunhan tämä minun masussani oleileva asukki nyt vaan malttaisi tulla jo... :)

11 kommenttia:

 1. Voi, minulla on sama urakka edessä. Jos lomalla saisin tehtyä... Sinä onnistuit hienosti. Saapa nähdä, miten minun käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin onnistuin kivasti! :)

   Poista
 2. Niin paljon hienommat, kuin alkuperäiset :)

  VastaaPoista
 3. Wohou! Kylläpä ilme muuttui raikkaammaksi.

  VastaaPoista
 4. On kyllä tosi paljon hienommat kuin alkuperäiset! Kyllä nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
 5. Hienot! Kova urakka on mahtanut olla. Jotkuthan päällystää ihan oikeita rattaitakin, huh... Tällä kärsivällisyydellä ei kannata haaveillakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha... Kyllä tää tosiaan vähän kärsivällisyyttä vaati! Ja suunnittelua, joka ei ole ollut koskaan vahvin puoleni. Kyllä tässä ommellessa vaan koko ajan oppii ja vitsi on sit kiva huomata aina välillä, että on ylittänyt itsensä. :)

   Poista
 6. Wau. Tää on tosi hieno!! Sinun blogisi on todella raikas ja täynnä hyviä ideoita. Kyllä lapsilla on onni, kun on taitava ja osaava äiti. * viittomak.kädentait. Pirkko J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kauniisti sanottu, kiitos! :) Ja kiva, kun kävit tutustumassa blogiini!

   Poista