Yhteystiedot

17.6.2013

Lyhyt- ja pitkähihaisia T-paitoja

Olipahan ihana kesän alku ja siitä innostuneena ompelin neidille pari lyhythihaista t-paitaa.
 

Kankaat ostettu paikallisen kangaskaupan varastomyynnistä. Muovikassillinen isoja trikoopaloja oli muistaakseni 20€. Kaava molemmissa Ottobre 1/2011 TANGERINE raglan t-paita. Pienin koko kaavoissa oli 100cm ja pienensin sitä vielä koon verran. Taisin tehdä vielä ilman saumavaroja ja se taisi olla jo vähän liikaa. Olisi hyvin voinut olla saumavaroillakin (tyttö tällä hetkellä noin 90cm).
Pääntielle ommeltiin käänne, jonka sisälle pujottiin lopuksi solmimisnauha. Hihansuihin ommeltiin leveä (10mm) kuminauha ja koko hihansuu kuminauhoineen käännettiin sitten nurjalle ja tikattiin kiinni. Helma käännetty ja ommeltu kaksoisneulalla. Tämä on mun mielestä tosi kiva malli!

***********************************************************************************

No sittenhän tuo sää vähän muuttuikin ja piti sitten tehdä pari pitkähihaistakin. Kivaa kaavaa en juuri sillä hetkellä löytänyt, joten tein sitten paidat Mekkotehtaan Alvina- mekosta seuraavin muokkauksin (koko 86-92cm):

Etukappale
KE -1cm
Sivusauman suoristus kainalo -0cm, helma -4cm
Takakappale
KT -1cm
Sivusauman suoristus kainalo -0cm, helma -4cm
Hiha
Hihansuu molemmin puolin -2cm

Kukallinen trikoo saatu mummiltani. Pääntiestä tuli liian suuri, joten surautin vielä olkien yli meneviin kohtiin noin 5cm pituiset framillonrypytykset. 
Ihana pinkki pupukangas tulikin suurena yllätyksenä naapurin ompelevalta rouvalta, joka kaipasi huppariinsa pitkää vetoketjua, jollainen minulta siis sattui löytymään. Vaihtariksi vetoketjusta hän vaati minua ottamaan palan tätä ihanaa kangasta ja minähän sitten otin! Kyllä ompelevat naapurit on sitten kivoja! :) Kaula-aukon tein tässä vähän pienemmäksi ja siitä tulikin sitten ihan passeli ilman framilloniakin. Molemmissa paidoissa helma, hihansuut ja pääntie käännetty ja ommeltu kaksoisompeleella.

4 kommenttia:

  1. Tulipas kivoja! Etenkin tuo pupumekko. Ompelevat naapurit on kyllä hyvä juttu. Minullakin on onneksi sellainen :-)

    VastaaPoista
  2. Pupu on täydellisen ihanaa teidän neitokaisella. Ja hupparista tuli suorastaan loistava sun vetskarilla :-).

    VastaaPoista
  3. tyttö kuin karamelli nuo paidat yllä

    VastaaPoista